Vakantie 2017: Europadekking of Werelddekking bij je reisverzekering?

Vakantie 2017: Europadekking of Werelddekking bij je reisverzekering?
Vakantie 2017: Europadekking of Werelddekking bij je reisverzekering?

Hoewel wintersport steeds populairder begint te worden is de zomer nog steeds hét moment voor een lange vakantie in het buitenland. Heb jij al geboekt? Of ga je gewoon op de bonnefooi op pad? Wat je ook gaat doen, het is slim om in elk geval te zorgen dat je voldoende verzekerd bent. Waarschijnlijk heb je dit advies al honderd keer gehoord, maar het blijft een feit dat een goede reisverzekering je voor veel onheil kan behoeden. Minstens zo belangrijk is het dat je ook echt de juiste reisverzekering afsluit. Verzekerd zijn is leuk, te veel betalen voor je reisverzekering is dat niet.

Bestemming bepaalt de dekking

Hoe meer een reisverzekering dekt, hoe hoger over het algemeen de premie die je mag betalen. Met name de plaats van bestemming is wat dat betreft een belangrijk punt. Een reisverzekering die alleen schade dekt wanneer je in Europa op vakantie bent is een stuk goedkoper dan een reisverzekering met een wereldwijde dekking. Ga je een paar weken naar de Belgische Ardennen dan ben je natuurlijk gek wanneer je voor de wereldwijde dekking gaat. Nergens voor nodig, en het geld dat je uitspaart kan je mooi op vakantie besteden. Tot zover is het duidelijk: Europa = Europadekking; ga je verder weg dan kies je voor werelddekking. Maar helaas is het toch net iets minder overzichtelijk dan gedacht en gehoopt.

 

Twijfelgevallen bij de dekking van de reisverzekering

Je zou zeggen dat we het anno 2017 wel met elkaar eens zijn over waar Europa ophoudt en de andere continenten beginnen. Bij reisverzekeringen ligt dat kennelijk toch niet zo eenvoudig. Soms valt een land dat overduidelijk in Afrika ligt vreemd genoeg onder de Europadekking, soms valt een land dat overduidelijk in Europa ligt vreemd genoeg niet onder de Europadekking. Wie het nog snapt mag het zeggen.

 

Check de verschillende reisverzekeringen

Voor veruit de meeste landen in Europa (Engeland, Spanje, Frankrijk e.d.) is het volkomen duidelijk. Elke verzekeringsmaatschappij laat deze landen onder de Europadekking vallen. Bij een land als Turkije is dat al weer helemaal anders. Soms valt heel Turkije onder de Europadekking, soms alleen het westen van Turkije (omgeving Istanbul) en soms is een Werelddekking noodzakelijk. Dit kan per verzekeraar verschillen. Wel zo handig om dit van tevoren te checken. Bij landen in het Middellandse Zeegebied zien we eigenlijk iets soortgelijks. Een aantal landen die duidelijk niet in Europa liggen vallen bij sommige verzekeraars wél onder de Europadekking en bij andere verzekeraars weer niet. Denk hierbij aan landen als Marokko, Egypte en Jordanië. Het op de juiste manier vergelijken van reisverzekeringen is juist bij dit soort ‘twijfelgevallen’ essentieel.

Vakantie 2017: Europadekking of Werelddekking bij je reisverzekering?
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Reaal laat claimgedrag invloed hebben op premie inboedelverzekering
Reaal laat claimgedrag invloed hebben op premie inboedelverzekering

Wanneer je als student of als werkende jongere zo slim bent geweest om een inboedelverzekering af te sluiten kan je...

Sluiten