46 procent van de jongeren heeft schade na wintersport

46 procent van de jongeren heeft schade na wintersport

46 procent van de jongeren heeft schade na wintersportDat wintersport in sommige gevallen een riskante bezigheid is zal iedereen wel weten. De beelden van de aankomst van de eerste gipsvlucht halen over het algemeen moeiteloos de journaals en de kranten. Maar hoeveel kans loop je nu daadwerkelijk om schade op te lopen gedurende je wintersportvakantie, en maakt het nog uit of je een oudere of jongere wintersporter bent?

Leeftijd doet ertoe

Uit een enquête die gehouden werd door onderzoeksbureau Multiscope komt een beeld naar voren dat voor jongeren die op wintersport gaan het ergste doet vrezen… De kans dat je op de één of andere manier schade lijdt is namelijk behoorlijk groot. Uit het onderzoek blijkt dat niet minder dan 46 procent van de jongeren tot 25 jaar oud op een bepaalde manier pech heeft waaruit (financiële) schade voortkomt. Bij wintersporters boven de leeftijd van 25 jaar ligt dit percentage een stuk lager, namelijk 37 procent.

Dat neemt niet weg dat ook oudere wintersporters dus goed moeten zorgen dat ze hun verzekering op orde hebben, want een percentage van 37 procent is natuurlijk nog steeds schrikbarend hoog. De reden dat jongeren vaker met de verzekering in aanraking komen dan ouderen heeft te maken met de grotere risico’s die de jeugd neemt op de piste, en met het feit dat er meer wordt uitgegaan waarbij diefstal van de mobiele telefoon en dergelijke nogal eens voor komt.

Blessures vaak ernstig

Als we een opsomming bekijken van de schades die vaak voorkomen onder jongeren die op wintersportvakantie zijn valt op dat in een relatief groot aantal van de gevallen de schade behoorlijk ernstig is. zo moet in een kleine 20 procent van de gevallen de vakantie worden afgebroken doordat er een ernstige blessure is opgelopen. Ook een bezoek aan een plaatselijk ziekenhuis of een plaatselijke arts komt vaak voor. Ook deze categorie is namelijk verantwoordelijk voor circa 20 procent van de wintersportschades. Diefstal en verlies van smartphones en dergelijke staat met 12 procent op de vierde plek van gemelde schades, vlak achter schade aan het (ski)materiaal (17 procent).

Jongeren zijn zich bewust van de risico’s

Dat wintersporten risico met zich meebrengt lijken de meeste jongeren goed te beseffen. De overgrote meerderheid bleek dan ook goed genoeg verzekerd te zijn op het moment dat ze te maken kregen met schade. Uit de enquête blijkt dat dertien procent van de jongeren onvoldoende verzekerd was en daardoor extra kosten moest maken.

46 procent van de jongeren heeft schade na wintersport
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Je inboedel ook buitenshuis verzekerd

Of je nu een huis huurt, een eigen huis hebt gekocht, of in een studentenhuis woont, in alle gevallen is...

Sluiten