Start hier met het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen. De aansprakelijkheidsverzekeringen in dit overzicht zijn speciaal geselecteerd voor jongeren en studenten. Bereken je premie bij de verschillende verzekeraars en sluit direct je aansprakelijkheidsverzekering online af.

Premie gebaseerd op: Alleenstaande met woonplaats Amsterdam en geboortejaar 1995 met een huurwoning.

VerzekeraarKenmerkenPrijs (vanaf) 
Inshared AVPInshared
 • Dekking tot € 1.500.000
 • Eigen risico € 100
€ 2.32
Per maand
Meer informatie >
FBTOFBTO
 • Dekking tot € 1.500.000
 • Eigen risico € 0
€ 2.96
Per maand
Meer informatie >
Ohra AansprakelijkheidsverzekeringOHRA
 • Dekking tot € 1.250.000
 • Eigen risico € 0
€ 3.01
Per maand
Meer informatie >
Ditzo AansprakelijkheidsverzekeringDitzo
 • Dekking tot € 1.250.000
 • Eigen risico € 100
€ 3.05
Per maand
Meer informatie >
Aegon AVPAegon
 • Dekking tot € 1.250.000
 • Eigen risico € 100
€ 3.58
Per maand
Meer informatie >
UnivéUnivé
 • Dekking tot € 2.500.000
 • Eigen risico € 0
€ 3.71
Per maand
Meer informatie >

Een aansprakelijkheidsverzekering student dekt schade die degene die de verzekering afsluit veroorzaakt bij iemand anders. Er moet dan wel sprake zijn van een ongeluk(je) en er mag dus geen opzet in het spel zijn.

In Nederland is een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht, terwijl veel mensen denken dat dit wel het geval is. Dat komt doordat de aansprakelijkheidsverzekering vaak wordt verward met de WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) die wel verplicht is als je de eigenaar bent van een auto. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. De schade die door jouw schuld aan een ander wordt toegebracht wordt valt onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering tenzij bepaalde zaken specifiek in de polisvoorwaarden zijn uitgesloten. Ook schade die door de kinderen of de huisdieren van de polishouder wordt veroorzaakt valt onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering.

Aansprakelijkheidsverzekering student Vergelijken

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als je student bent. Het aantal feestjes en borrels waar je naar toe gaat loopt op jaarbasis misschien wel in de paar 100. Er kan dan natuurlijk altijd iets gebeuren, zeker als je… nou ja, als je dronken bent. Het afsluiten van een studenten aansprakelijkheidsverzekering is helemaal geen gek idee. Of je nu per ongeluk tegen een geparkeerde auto aanbotst, door een ruit heen valt of een bloempot van een balkon stoot, als er schade is moet je dat vergoeden. En daar zit hem natuurlijk de crux: studenten hebben vrijwel nooit geld.

Als je een aansprakelijkheidsverzekering student afsluit hoef je je over dat punt in elk geval niet meer druk te maken. Waar je trouwens wel rekening mee moet houden als je de afsluiting van een aansprakelijkheidsverzekering overweegt is dat meerderjarige kinderen die in verband met studie op kamers wonen automatisch zijn meeverzekerd met hun ouders.

Aansprakelijkheidsverzekering voor studenten

Als je ouders dus al een aansprakelijkheidsverzekering hebben lopen val jij onder hun dekking en is het natuurlijk nogal dom om zelf ook nog een aansprakelijkheidsverzekering student af te sluiten. Hebben je ouders geen aansprakelijkheidsverzekering dan kan je er uiteraard voor kiezen om er zelf één af te sluiten, en misschien is dat nog wel verstandig ook.

Speciaal voor studenten is het een goede tip om goed te checken of ongelukken tijdens je bijbaan gedekt zijn. Bij een aantal aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen is dat namelijk niet het geval. Ga het na want er zijn maar weinig dingen zo vervelend als denken dat je verzekerd bent terwijl je dat niet blijkt te zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering voor jongeren

Stel je bent wel een jongere maar je bent geen student. Dan verandert er op het moment dat je op jezelf gaat wonen een heleboel. Dat wist je al, maar op het gebied van de aansprakelijkheid verandert sowieso veel. Zelfs als je ouders een aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Een op zichzelf wonend kind valt namelijk niet onder de dekking van de aansprakelijkheidsverzekering van zijn of haar ouders. Er is een uitzondering voor uitwonende studerende kinderen, maar als je niet studeert geldt die uitzondering niet voor jou.

Kies er daarom voor om zo snel als je op jezelf gaat wonen een aansprakelijkheidsverzekering student af te sluiten. Speciaal voor singles (of althans jongeren die in elk geval niet officieel samenwonen) hebben veel verzekeraars een extra goedkope premie speciaal voor deze groep. Dat maakt het afsluiten van een jongeren aansprakelijkheidsverzekering nog aantrekkelijker, terwijl je tegelijkertijd weet dat je risico dat je loopt uitsluit.

Aansprakelijkheidsverzekering vergelijken via Beginner.nl

Net als bij alle andere type verzekeringen moet je voordat je een studentenaansprakelijkheidsverzekering of een jongerenaansprakelijkheidsverzekering afsluit eerst goed nagaan wat voor jou de beste keuze is. Dit heeft te maken met de dekking die je wenst, en uiteraard de hoogte van de premie die je bereid bent te betalen. Je zou misschien zeggen: de goedkoopste is voor mij de beste, maar toch is dat niet altijd waar.

Het ligt er maar net aan wat je vaak doet en hoe groot de kans is dat daarbij schade ontstaat die vergoed moet worden door je aansprakelijkheidsverzekering. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: dekking tijdens het sporten (niet elke verzekering dekt schade die ontstaat tijdens het sporten) of bijvoorbeeld tijdens het uitoefenen van een bijbaan. De mate van dekking is wat dat betreft per verzekeraar verschillend en dit kan worden gevonden in de polisvoorwaarden.

Een ander punt om op te letten bij het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen is de hoogte van het bedrag waarvoor je de verzekering wilt gaan afsluiten. Dit bedrag kan je bij de meeste verzekeraars kiezen en valt meestal tussen de 500.000 euro en de 2,5 miljoen euro. Vervolgens stel je jezelf de vraag of je een eigen risico wilt nemen. Als dit het geval is zal je premie omlaag gaan. Simpel gezegd: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Het verschilt overigens sterk per verzekeraar hoeveel eigen risico je kan kiezen. Bij sommige aanbieders is dit vrij hoog terwijl er ook verzekeraars zijn die de mogelijkheid van eigen risico niet eens in hun pakketten hebben zitten. Om ook op deze punten duidelijkheid te krijgen is het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen essentieel. Gelukkig kan dit gemakkelijk, snel en overzichtelijk met behulp van de online vergelijkingstool op deze site!

Geen keuze kunnen maken?

71% van onze bezoekers kiest uiteindelijk voor de Inshared aansprakelijkheidsverzekering
Klik hier om de Inshared aansprakelijkheidsverzekering te bekijken >

×