ANWB-autoverzekering met kans op forse korting

ANWB-autoverzekering met kans op forse korting

ANWB-autoverzekering met kans op forse kortingNieuwsberichten over kastjes in de auto die het rijgedrag van de bestuurder monitoren doen al een tijdje de ronde. Ook de mogelijkheid om die data te gebruiken voor het vaststellen van de hoogte van de verzekeringspremie is al regelmatig besproken. Maar zoals zo vaak duurt het toch wat langer dan verwacht en gehoopt voordat dit soort zaken ook echt worden doorgevoerd. Terwijl het toch best een goed idee is, of in elk geval lijkt. Aan het getreuzel met het invoeren van een “rijgedrag-verzekering lijkt nu echter een eind te zijn gekomen. In elk geval gaat nu ook een grotere verzekeringsaanbieder op deze manier te werk. De ANWB heeft namelijk besloten om een autoverzekering van dit soort op de markt te brengen. De naam van dit product: de Veilig Rijden Autoverzekering.

Interessant voor jonge bestuurders

Met name voor jonge bestuurders (maar uiteraard ook voor ervaren chauffeurs) is deze nieuwe autoverzekering interessant. Voor autobestuurders in het algemeen omdat het de kosten van een autoverzekering drukt. Mar voor jongeren in het bijzonder: zij betalen namelijk meestal de volle mep voor een autoverzekering. Verzekeraars kijken naar de leeftijd, koppelen daar (een gebrek aan) ervaring aan, en concluderen vervolgens dat jonge bestuurders een risicogroep zijn waarvoor de premie flink moet worden opgeschroefd. Stel nu dat jij ondanks het feit dat je net je rijbewijs hebt buitengewoon verantwoordelijk en veilig autorijdt dan is dat natuurlijk een vervelende en onnodige zaak. En dankzij de Veilig Rijden Autoverzekering van de ANWB kan je vanaf nu dus mooi profiteren van een premie die past bij je rijgedrag.

Privacy van de bestuurder

Politici maken zich er erg druk over. Consumentenorganisaties ook, en misschien jij zelf ook wel: want hoe wordt er omgegaan met je privacy wanneer een autoverzekeraar (in dit geval de ANWB) jou tijdens het rijden kan “tracken en tracen”. De ANWB geeft in elk geval expliciet aan dat de privacy van de verzekerde gewaarborgd is. Overigens maken veel jongeren zich niet al te veel zorgen over (het gebrek aan) privacy. Wanneer je bent opgegroeid in het digitale tijdperk ben je er natuurlijk al aan gewend dat grote bedrijven je op allerlei manieren proberen te volgen.

Rijgedrag verbeteren

De gegevens die door de ANWB worden geregistreerd worden vervolgens geanalyseerd. Hier komt een ‘score’ uit die gebruikt wordt om de korting op de premie te berekenen. Hoe netter er gereden wordt, hoe hoger de korting op de premie van de autoverzekering. Maar met die gegevens kan natuurlijk meer gedaan worden: en dat is de ANWB ook van plan. Op basis van de data krijgt de verzekerde advies over de manier waarop hij zijn rijstijl aan kan passen om op die manier (nog) veiliger deel te kunnen nemen aan het verkeer.

ANWB-autoverzekering met kans op forse korting
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Het uitbreiden van je inboedelverzekering

Een inboedelverzekering afsluiten is voor vrijwel iedereen die een huis koopt, een huis huurt of in een studentenkamer woont een...

Sluiten