Auto lenen? Verzekering regelen!

Auto lenen? Verzekering regelen!

Vrijwel iedereen die een rijbewijs heeft doet het weleens: een auto lenen. Vooral onder jonge automobilisten komt het vaak voor. Bijvoorbeeld omdat je zelf geen auto hebt, maar familie of vrienden wel. Of omdat je moet verhuizen en voor die klus een grotere auto nodig hebt dan je eigen wagentje. Een auto lenen is meestal geen probleem. Totdat je met de geleende auto een ongeluk meemaakt natuurlijk.

Iedereen die een vriend, familielid of collega heeft moeten bellen met de mededeling dat ‘er een ongelukje is geweest’ weet dat dit niet de leukste telefoontjes zijn die je kunt plegen. Het wordt een verzekeringskwestie en de schadevrije jaren van degene die zo aardig was zijn auto uit te lenen zijn naar de maan. Gelukkig is er binnenkort een oplossing voor dit probleem. Verzekeraar Nationale Nederlanden gaat namelijk een verzekering voor geleende auto’s aanbieden. Op die manier ligt het risico van schade niet meer bij de eigenaar van een auto maar bij de bestuurder. Erg interessant natuurlijk.

Verzekeringsapp Gappie

Een verzekering waarmee de eigenaar van een geleende auto geen risico loopt. Het lijkt een gat in de markt. Al was het alleen maar omdat jij wanneer je een auto wilt lenen een extra argument hebt om de eigenaar te overtuigen. Maar wat houdt deze verzekering eigenlijk in? Vrij simpel: door een app te activeren gaat de verzekering in. Die app (enigszins grappig Gappie genoemd) zet je dus aan op het moment dat je begint te rijden en zet je weer uit wanneer je jouw rit erop hebt zitten. De mate waarin de geleende auto op dat moment is verzekerd is niet mis: het gaat om een allriskverzekering. En aangezien een auto vaak voor een korte tijd geleend wordt kan er per uur betaald worden.

Eigenaar van de auto wordt niet aangesproken

Wie als eigenaar van een auto zijn wagen uitleent kan momenteel tot over zijn oren in het verzekeringswerk belanden wanneer een vriend of familielid schade rijdt met een uitgeleende auto. Met de nieuwe ‘leenverzekering’ is dat verleden tijd. Wanneer er schade wordt gereden wordt de eigenaar namelijk niet aangesproken. Nationale Nederlanden belooft dat ze de complete schadeafhandeling voor hun rekening nemen. Bovendien wordt er (indien nodig) vervangend vervoer voor de eigenaar van de geleende auto geregeld. Een auto uitlenen zonder risico (bijvoorbeeld het kwijtraken van de no-claim) wordt met deze verzekering een reële optie. Tenzij je een dure sportwagen of een prijzige oldtimer leent. De nieuwe verzekering kan alleen worden gebruikt bij auto’s die een maximale nieuwwaarde van 75.000 euro hebben.

Testfase verzekering

Denk je binnenkort al een auto te kunnen lenen waarbij je de eigenaar kunt overtuigen van het feit dat hij geen risico loopt? Je zal nog even moeten wachten. De app (en de verzekering) zitten nog in de testfase. Nationale Nederlanden brengt naar verwachting de app op zijn vroegst eind april 2017 op de markt. Vanaf dat moment kan er ook pas gekeken worden of de app echt een gat in de markt is of dat het een leuk idee blijkt te zijn waar de consument niet echt voor in de rij staat.

Auto lenen? Verzekering regelen!
3.7 (73.33%) 3 recensies
Related Posts
Lees vorig bericht:
Studeren in het buitenland: inboedelverzekering afsluiten of niet?

Verzekeringen afsluiten en in het buitenland studeren. In het eerste hebben studenten over het algemeen niet veel zin, het tweede...

Sluiten