Het afsluiten van een autoverzekering voor een beginnend bestuurder is niet altijd zo eenvoudig. Je weet immers niet wat je mogelijkheden zijn en daarom is het belangrijk dat je eens gaat ontdekken welke mogelijkheden je hebt. Onze handige vergelijker helpt je hierbij.

>> Klik hier om de meest gekozen autoverzekering voor beginnende bestuurders te bekijken <<

Geen kenteken bij de hand? Bereken hier je premie zonder kenteken >

Je zou een WA dekking kunnen kiezen, deze is overigens verplicht voor iedereen die de weg op gaat met de auto. Daarnaast kun je ook een casco dekking kiezen, beperkt of allrisk, zodat je er voor gaat zorgen dat de schade aan je eigen auto ook vergoed kan worden wanneer je zelf schade veroorzaakt. Deze verzekering is echter wel duurder en wordt daarom niet zo vaak door beginnende bestuurders afgesloten.

Er moet ook gedacht worden aan het budget, beginnende bestuurders kiezen vaak een oudere auto, ze kunnen dan eerst meer ervaring opdoen en even sparen voor een jongere auto.

Na verloop van tijd kan er altijd een andere auto komen en dan kan de dekking ook worden aangepast. Jongeren die een autoverzekering af gaan sluiten zullen zeker op de euro’s letten, daarom is het vergelijken ook zo zinvol.

Er kan gekeken worden naar de mogelijkheden die er per aanbieder zijn en dan geeft online autoverzekeringen vergelijken je de meeste voordelen. Je hebt dan namelijk in een overzicht bij elkaar wat je mogelijkheden zijn en wat de prijzen zijn.

Beginnend bestuurder? Een paar tips!

Ben je toevallig beginnend bestuurder en wil je een jongeren verzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat je op een paar punten gaat letten:

  • Welke auto wil je verzekeren? Let goed op de leeftijd van de auto, een oudere auto kun je beter alleen WA verzekeren, omdat allrisk vaak erg prijzig is en de dagwaarde vaak minder is dan je in totaal aan premie betaalt.

  • Je moet kijken naar de soorten autoverzekeringen, WA, beperkt casco of allrisk dekking.

  • De premie en het eigen risico.

  • De voorwaarden, zeker bij beperkt casco moet je kijken wat er wel en wat er niet wordt vergoed.

  • Per maatschappij kun je kijken of zij een speciale jongeren autoverzekering hebben, deze is vaak stukken goedkoper (en het leven is al duur genoeg).

  • Als je per jaar kunt betalen, is dat wel aan te raden omdat je hier ook weer geld mee kunt besparen.

Autoverzekering jongeren afsluiten doe je zo!

Autoverzekering Beginnend Bestuurder

Het afsluiten van de autoverzekeringen voor jongeren doe je zo:

  • Kies een auto en probeer zoveel mogelijk over je auto te weten te komen.

  • Vul de gegevens in als je een autoverzekering hebt gevonden.

  • Vraag meerdere offertes aan en vergelijk de premies met elkaar, let ook op de voorwaarden en vergeet vooral het eigen risico niet. Heb je een goedkope autoverzekering gevonden? Check het dan nog een keer of dat het echt niet goedkoper kan.

  • Kan het niet goedkoper? Sluit dan nu je autoverzekering online af en je krijgt per mail een bevestiging zodat je heerlijk, zorgeloos en veilig auto kunt rijden! Je bent immers goed verzekerd.

Autoverzekeringen voor beginnende bestuurders

Er zijn veel autoverzekeringen waar je uit kunt kiezen. Er zijn namelijk veel maatschappijen die je verzekeringen aanbieden. Sommige maatschappijen richten zich alleen op de autoverzekeringen, bij anderen kun je meerdere verzekeringen afsluiten en een leuke korting krijgen. De autoverzekeringen voor beginnende bestuurders kun je vaak herkennen omdat ze stukken prijziger zijn dan de autoverzekeringen voor mensen die al wat ouder zijn en langere tijd hun rijbewijs hebben.

Dit komt omdat mensen die al langere tijd hun rijbewijs hebben meer rijervaring hebben en meer schadevrije jaren hebben, althans zo wordt er gedacht.

Maar als je je rijbewijs al zes jaar hebt, wil dat niet meteen zeggen dat je meer ervaring hebt, er zijn ook mensen die alleen rijden wanneer het nodig is, misschien één of twee keer per jaar. Dan hebben deze mensen dus niet meteen meer ervaring, maar zij zijn per maand of per jaar wel minder premie kwijt dan de autoverzekeringen voor de beginnende bestuurders.

Veel mensen komen hiervoor ook in opstand omdat zij het hier niet mee eens zijn, logisch toch? Het is belangrijk dat we gelijk worden behandeld en op dat gebied komen verzekeringsmaatschappijen je tegemoet, zij bieden autoverzekeringen voor beginnende bestuurders tegen een lagere prijs aan.

Online afsluiten

Heb je als beginnend bestuurder al een autoverzekering op het oog? Je kunt een jongeren verzekering eenvoudig online afsluiten. Maar het gaat er wel om dat je als beginnend bestuurder de tijd neemt om de premies te vergelijken. Als je dit gaat doen dan moet je overal dezelfde informatie invullen die wordt gevraagd zodat je de vergelijking eenvoudiger kunt doen. Als je die keuze nu hebt gemaakt en weet wat je moet doen, dan kun je de offertes met elkaar vergelijken.

Let daarbij niet alleen op de prijzen maar let ook op de voorwaarden, heb je een eigen risico? Zo ja hoe hoog is dat bedrag? Is dit bedrag bij een andere jongeren autoverzekering ook zo hoog of lager? Allemaal kleine dingen waar je als beginnend bestuurder goed op moet letten, maar waardoor je later wel minder premie gaat betalen en dus goedkoper uit bent!

Als je net je rijbewijs hebt gehaald en je hebt een auto gekregen of zelf gekocht, zorg er dan voor dat wanneer je je auto krijgt deze meteen verzekert. Je zou deze dag vrij kunnen nemen zodat je heerlijk een dagje rond kunt rijden en ervaring op kunt doen. Vanaf het moment dat je je rijbewijs hebt is het pas echt een test hoe het autorijden gaat, vanaf nu zit je alleen in de auto en zit er niemand naast je die je aanwijzingen geeft of die in kan grijpen.

Veel jongeren kijken er naar uit dat ze eindelijk alleen de weg op kunnen, maar er zijn ook jongeren die het erg spannend vinden, je bent immers gewend dat er iemand naast je zit die je aanwijzingen geeft en ingrijpt als het nodig is. Vanaf het moment dat jij je rijbewijs hebt en met je auto de weg op gaat heb jij een grote verantwoording. Draag de financiële verantwoording samen met je verzekeringsmaatschappij!

Geen keuze kunnen maken?

67% van onze bezoekers kiest uiteindelijk voor de Centraal Beheer WA autoverzekering
Klik hier om de Centraal Beheer autoverzekering te bekijken >

×