Goedkopere of beter passende reisverzekering afsluiten voor de zomer
Leestijd: 2 minuten

Wie op reis gaat sluit als hij slim is een reisverzekering af. Voor je het weet gaat er iets mis en valt je vakantie een stuk duurder uit dan je had gehoopt. Nog los van alle rompslomp die diefstal, een ongeval of verlies van bijvoorbeeld je telefoon met zich meebrengt is het helemaal vervelend als het je ook nog klauwen vol geld kost. Een reisverzekering is dan geen overbodige luxe. Maar goed: dat het slim is om een reisverzekering af te sluiten wanneer je op reis gaat snappen de meeste mensen wel.

Read More
Je kamer onderverhuren: inboedelverzekering aanhouden?
Leestijd: 2 minuten

Aan het begin van het collegejaar lijkt het soms wel of er een grote volksverhuizing op gang komt. Talloze studenten verkassen naar een nieuwe plek en het aantal busjes en auto’s met aanhangers dat door de studentensteden rijdt geeft wel aan dat er veel verhuisd wordt. Uiteraard is een groot gedeelte van de verhuizende studenten eerstejaars en gaan ze voor het eerst op zichzelf wonen. Toch is minstens een net zo groot gedeelte van de ‘verhuizers’ ouderejaars. Studenten blijven zelden hun hele studiecarrière op hetzelfde adres wonen.

Read More
Studeren in het buitenland: inboedelverzekering afsluiten of niet?
Leestijd: 2 minuten

Verzekeringen afsluiten en in het buitenland studeren. In het eerste hebben studenten over het algemeen niet veel zin, het tweede zien ze meestal wel zitten. Maar juist wanneer een student (jij misschien ook wel) overweegt om dit jaar een periode in het buitenland door te brengen is het heel belangrijk om je verzekeringen goed te regelen. Want als je in Nederland met verzekeringskwesties te maken krijgt is dat al vervelend, maar in het buitenland is het meestal nog veel vervelender.

Read More
Interpolis biedt korting op autoverzekering met AutoModus app
Leestijd: 2 minuten

Zoals elke partij die met autoverzekeringen te maken zegt: beginnend bestuurders vormen een risicogroep. Het wordt voor jonge automobilisten eigenlijk een beetje vervelend om dit constant te moeten horen. Het enige probleem is: de cijfers wijzen uit dat jonge bestuurders inderdaad een grotere kans hebben om een ongeluk te veroorzaken. Voor beginnende bestuurders die keurig en voorzichtig rijden is deze statistiek natuurlijk ontzettend vervelend aangezien ‘risicogroepen’ een hogere premie voor hun autoverzekering betalen. Zeker als je van jezelf weet dat je verantwoordelijk en risicomijdend bezig bent voelt die hoge premie als een soort discriminatie. Jij wordt gestraft voor het gedrag van andere mensen uit je leeftijdscategorie.

Read More
Gebruik van app levert cadeaus op bij verzekeringen Reaal
Leestijd: 2 minuten

De meeste jongeren weten inmiddels prima dat het afsluiten van een verzekering in bepaalde gevallen zeker geen overbodige luxe is. Die omslag in het denken van deze groep Nederlanders is ook de verzekeringsbranche opgevallen. Jongeren worden als een interessante partij gezien, want bij hen is voor de verzekeringsmaatschappij geld en marktaandeel te halen. Geen wonder dus dat er vaak speciale aanbiedingen en acties gericht op jongeren op touw worden gezet. Als je van plan bent een verzekering af te sluiten is het goed om je dat te realiseren, want het kan je veel geld schelen of leuke extraatjes opleveren.

Read More
2toDrive en de autoverzekering
Leestijd: 2 minuten

Er wordt (vooral door ouderen) weleens gezegd dat het vroeger allemaal overzichtelijker was. Nu is het natuurlijk een bekend gegeven dat de oudere generatie met nogal nostalgisch op het verleden terug kan kijken, waarbij ze voor het gemak maar even vergeten dat vroeger ook niet alles koek en ei was. Op een aantal punten hebben ze echter wel gelijk, want de ontwikkelingen gaan op bepaalde vlakken zo snel dat er (bijvoorbeeld door verzekeraars) soms niet adequaat genoeg op de actualiteit wordt gereageerd.

Read More
Facturen fysiotherapie vaak niet correct
Leestijd: 2 minuten

Veel jongeren (boven de 18) kiezen voor een aanvullende verzekering bovenop hun basisverzekering. Dat kan verschillende redenen hebben, maar een reden die vaak wordt genoemd is het feit dat jongeren het een prettig idee vinden om (een gedeelte van) hun behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed te krijgen. Het feit dat de fysiotherapeut zo populair is heeft waarschijnlijk te maken met de sportieve instelling van veel jongeren.

Read More
Verkeersboetes uit de hele EU worden thuisbezorgd
Leestijd: 2 minuten

Veel jongeren gaan elk jaar met de auto op vakantie naar het buitenland. In sommige gevallen wordt hiervoor de auto van vrienden of familieleden geleend in verband met een zuiniger brandstofverbruik of omdat het een ruimere auto betreft, maar op vakantie gaan met de eigen auto komt ook regelmatig voor. Wat (helaas) ook regelmatig voorkomt is vakantiegangers een verkeersovertreding begaan in een ander EU-land dan Nederland.

Read More
Verkeersboete in termijnen betalen
Leestijd: 2 minuten

Wanneer heb jij voor het laatst post gehad van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB)? Dergelijke post is voor niemand leuk, want meestal komt er een forse verkeersboete uit de envelop, maar wanneer je nog studeert of moet rondkomen van een baan die (nog) niet zo veel oplevert wordt het natuurlijk helemaal vervelend.

Read More
Je inboedel ook buitenshuis verzekerd
Leestijd: 2 minuten

Of je nu een huis huurt, een eigen huis hebt gekocht, of in een studentenhuis woont, in alle gevallen is een inboedelverzekering een verzekering waar je eigenlijk niet zonder kunt. Je hebt het misschien niet door, maar gedurende de jaren verzamel je steeds meer spullen zodat de waarde van je inboedel een stuk hoger ligt dan je misschien verwacht. Het voordeel van een inboedelverzekering is dat schade aan je bezittingen wordt gedekt, bijvoorbeeld op het moment dat er bij je ingebroken wordt.

Read More
1 2 3