De reisverzekering en de kleurcodes
Leestijd: 2 minuten

De manier waarop vakantiegevierd wordt is door de coronapandemie flink veranderd in korte tijd. Dit heeft ook gevolgen voor de manier waarop een reisverzekering in elkaar zit. Er zijn bijvoorbeeld per land verschillende maatregelen en richtlijnen. Maar hoe werkt dit dan uit op het feit of je ergens nu wel of niet voor verzekerd bent. Of hoe werkt het wanneer er in het land waar je bent ineens iets veranderd? Daarvoor is inmiddels wel het nodige bekend. Daar kan jij dus je voordeel mee doen wanneer je toch gaat reizen. Let op het volgende.

Wel of niet vertrekken?

Het eerste wat je moet bekijken is of je wel of niet moet vertrekken wanneer je te maken hebt met bijvoorbeeld een verandering van oranje naar rood. Dit is namelijk één van de zaken die in de moderne reisverzekeringen zijn opgenomen. Dit betekent dus dat het sterk kan verschillen wat de gevolgen zijn. Bovendien hangt dit ook af van de mogelijkheden om te kunnen vertrekken. Gaat er bijvoorbeeld geen vliegtuig naar huis? Dan zal je zeker moeten zijn dat je ergens veilig kunt zijn. Dit is wat er dus ook veranderd is in de dekking van de reisverzekering.

De reisverzekering en de kleurcodes 1

Wat vooral ook belangrijk is om te beseffen, is dat de reisverzekering vooral anders is wanneer je een pakketreis geboekt hebt. Je hebt dan immers van nature al recht op hulp en bijstand. Dit betekent dus ook dat het gedekt is wanneer je veilig terug naar huis moet komen. Al hangt dit vaak nog meer af van je reisorganisator dan van je reisverzekering. Bovendien is er een dekking voor enkele nachten van verblijf als de repatriëring op zich laat wachten. Het is slim om al deze zaken even goed uit te zoeken als je je verzekert.

De verzekering bij losse reizen

Wanneer je alles los hebt geboekt, denk aan je ticket en je accommodatie, dan wordt je reisverzekering alleen maar belangrijker. Je bent dan immers nog meer op jezelf aangewezen als je terug naar huis moet. Het is dan wel fijn wanneer je de kosten hiervoor gedekt hebt in je verzekering. Dit is dan ook in steeds meer moderne verzekeringen die je kunt afsluiten opgenomen. Het is goed om altijd eerst even in de voorwaarden te kijken hoe dit voor jou zit. Dit is per verzekeraar vaak net even anders geregeld. Zoek dit goed uit.

Het terugkrijgen van geld

Of en hoeveel geld je terugkrijgt in deze coronasituaties hangt ook af van je reisverzekering. Daarin speelt ook de annuleringsverzekering een belangrijke rol. Zaken die meespelen is hoe de situatie verslechterd wanneer je al op je bestemming bent. Ook gaat het om de mate waarin je aanvullend verzekerd bent. Daarnaast is het goed om te weten welke kosten je maakt om de annulering voor jouw reisgenoten rond te maken. Er zijn veel verschillende aanbieders die hier allemaal net even anders mee omgaan. Daarom geldt ook hiervoor dat je eerst alle voorwaarden even moet doornemen.

Read More
Jongere bestuurder betaalt tot twee keer meer aan verzekering

Leestijd: 2 minutenDe jongere automobilist van 18 tot en met 20 jaar blijkt tot zo’n €202,27 per maand aan zijn of haar autoverzekering kwijt te zijn. Dat komt neer op een bedrag van meer dan €2.427,- per jaar. Dit is fors, zeker wanneer je dit vergelijkt met automobilisten die al langer hun rijbewijs hebben.

Read More
Is het slim om al je verzekeringen op één plek onder te brengen?

Leestijd: 2 minutenVeel verzekeraars adverteren met pakketverzekeringen. Je brengt dan al je verzekeringen onder bij één maatschappij. Je inboedelverzekering, autoverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid en de opstalverzekering als je een eigen huis hebt kun je op die manier allemaal onderbrengen bij dezelfde maatschappij. Maar is het in alle opzichten een slimme zet om dit te doen?

Read More
Een opstalverzekering afsluiten als je een huis gaat kopen

Leestijd: 2 minuten

Als je voor het eerst een huis gaat kopen dan is er veel te regelen. Natuurlijk allereerst de hypotheek, als je die niet krijgt dan zal een huis kopen ook niet gaan lukken, tenzij je de loterij hebt gewonnen. Maar als het huis gekocht is en de datum voor de overdracht bekend, dan moet je ervoor zorgen dat je een opstalverzekering hebt afgesloten. Een opstalverzekering dekt de schade aan je woning als deze ‘verloren gaat’ zoals bij brand of natuurgeweld. De kans daarop is natuurlijk niet groot, maar als het je overkomt zijn de gevolgen niet te overzien als je niet verzekerd bent.

Read More
Waar vind ik een goedkope autoverzekering?

Leestijd: 2 minutenAls je net je rijbewijs hebt gehaald dan zijn autoverzekeringen eigenlijk altijd aan de dure kant. Dit komt omdat verzekeraars inschatten dat de kans groter is dat je bij een aanrijding betrokken raakt dan wanneer je een ervaren bestuuder bent. Over het algemeen betaal je tot de leeftijd van 21 of 23 jaar meer voor een verzekering, puur op basis van je leeftijd. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. Vergelijken loont in veel gevallen de moeite.

Read More
Welke zorgverzekering past bij jou?

Leestijd: 2 minutenIn november moet je weer gaan kijken welke zorgverzekering je voor het komend jaar wilt. Ben je dit jaar 18 jaar geworden dan ga je dit dus voor het eerst doen. Tot je 18e ben je namelijk automatisch meeverzekerd op de polis van je ouders.

Read More
Een reisverzekering, heb ik die echt nodig?

Leestijd: 2 minutenJongeren kunnen vaak niet wachten tot ze voor het eerst zonder hun ouders op vakantie kunnen. Het hangt vaak van de bezorgdheid van de ouders af op welke leeftijd de eerste vakantie zonder ouders naar een zonnig oord in Zuid-Europa geboekt kan worden. Als het dan zover is dan is dat natuurlijk super spannend. Voor het eerst vliegen misschien, voor het eerst echt kunnen doen en laten wat je wilt tijdens je vakantie. Maar heb je overal aan gedacht? Zoals aan een goede reisverzekering voor jongeren bijvoorbeeld?

Read More
Goedkopere of beter passende reisverzekering afsluiten voor de zomer

Leestijd: 2 minutenWie op reis gaat sluit als hij slim is een reisverzekering af. Voor je het weet gaat er iets mis en valt je vakantie een stuk duurder uit dan je had gehoopt. Nog los van alle rompslomp die diefstal, een ongeval of verlies van bijvoorbeeld je telefoon met zich meebrengt is het helemaal vervelend als het je ook nog klauwen vol geld kost. Een reisverzekering is dan geen overbodige luxe. Maar goed: dat het slim is om een reisverzekering af te sluiten wanneer je op reis gaat snappen de meeste mensen wel.

Read More
Je kamer onderverhuren: inboedelverzekering aanhouden?

Leestijd: 2 minutenAan het begin van het collegejaar lijkt het soms wel of er een grote volksverhuizing op gang komt. Talloze studenten verkassen naar een nieuwe plek en het aantal busjes en auto’s met aanhangers dat door de studentensteden rijdt geeft wel aan dat er veel verhuisd wordt. Uiteraard is een groot gedeelte van de verhuizende studenten eerstejaars en gaan ze voor het eerst op zichzelf wonen. Toch is minstens een net zo groot gedeelte van de ‘verhuizers’ ouderejaars. Studenten blijven zelden hun hele studiecarrière op hetzelfde adres wonen.

Read More
Studeren in het buitenland: inboedelverzekering afsluiten of niet?

Leestijd: 2 minutenVerzekeringen afsluiten en in het buitenland studeren. In het eerste hebben studenten over het algemeen niet veel zin, het tweede zien ze meestal wel zitten. Maar juist wanneer een student (jij misschien ook wel) overweegt om dit jaar een periode in het buitenland door te brengen is het heel belangrijk om je verzekeringen goed te regelen. Want als je in Nederland met verzekeringskwesties te maken krijgt is dat al vervelend, maar in het buitenland is het meestal nog veel vervelender.

Read More
1 2 3