Bespaar geld op je brandstof door economisch rijden

Bespaar geld op je brandstof door economisch rijden

Als (jonge) autobezitter weet je het waarschijnlijk als geen ander: de brandstofkosten rijzen steeds meer de pan uit. Belasting, brandstofprijs en accijns zorgen ervoor dat een bezoek aan het tankstation een pijnlijke ervaring is, zeker voor je portemonnee. Aan de prijs van de brandstof kun je zelf niet zoveel doen, aan het brandstofverbruik tijdens jouw ritten wel.

Zuinig rijden tijdens je rijles

Als je kort geleden je rijbewijs hebt gehaald weet je dat ‘het zuinige rijden’ tegenwoordig deel uitmaakt van de zaken die je onder de knie moet hebben voordat je het rijbewijs kunt bemachtigen. Helaas blijkt dat veel rijinstructeurs het zuinige rijden zelf niet zo goed onder de knie hebben. Daarom worden ze inmiddels bijgeschoold om te zorgen dat ze ‘het nieuwe rijden’ goed op hun cursisten over kunnen brengen.

Training voor het nieuwe rijden

Als je denkt dat jij het nieuwe rijden niet goed beheerst, of je vindt dat er nog wel het één en ander te verbeteren valt is een cursus misschien wel iets voor jou. Verschillende aanbieders, onder wie de ANWB, bieden trainingen aan waarbij je leert hoe je extra zuinig, veilig, comfortabel en milieuvriendelijk rijdt. Een dergelijke training kan meestal in je eigen auto worden afgewerkt. Als je zelf geen auto hebt kan je speciaal voor deze trainingen een auto huren bij de aanbieder van de cursus. Naast de praktijk krijg je ook de nodige lessen in theorie.

Nadat je de theorie van ‘het nieuwe rijden’ hebt doorgenomen met je instructeur volgt er meestal een 0-meting op de openbare weg. Hierdoor ziet de instructeur wat jouw valkuilen zijn en welke punten verbeterd kunnen worden. Meestal wordt het brandstofgebruik geregistreerd tijdens de rit zodat de cijfers voor zich spreken. Na de rijtraining worden de resultaten uitgebreid geëvalueerd. Door deel te nemen aan een training in economisch rijden kan je tot wel 100(!) kilometer meer rijden op een volle tank. Dat bespaart je dus enorm veel geld!

Bespaar geld op je brandstof door economisch rijden
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Met een aanhangwagen of caravan op vakantie

Als je van plan bent om met de auto op vakantie te gaan is het meenemen van een aanhangwagen of...

Sluiten