Betaal geen dubbele premie bij overstap zorgverzekeraar!

Betaal geen dubbele premie bij overstap zorgverzekeraar!

Betaal geen dubbele premie bij overstap zorgverzekeraar!In de laatste maanden van het jaar komt het moment steeds dichterbij dat je moet beslissen of je voor je zorgverzekering bij je huidige verzekeraar wilt blijven of dat je wilt overstappen. Wil je geen gedoe dan kies je ervoor om lekker bij je huidige verzekeringsmaatschappij te blijven zitten. Toch is dat zeker niet in alle gevallen een goed idee. Ten eerste is het, zeker met de huidige vergelijkingstools, helemaal niet zo ingewikkeld om over te stappen, ten tweede kan het best zijn dat je behoorlijk kunt gaan besparen op je maandelijkse premie. Wie kritisch is op zijn uitgaven kijkt in de laatste maanden van het jaar dus even goed naar de mogelijkheden.

Mogelijk dubbele betaling bij overstap

Besluit je om voor 1 januari over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij die jou een zorgverzekering biedt tegen betere voorwaarden of een lagere premie dan kan je dit het best zo ruim mogelijk voor de deadline regelen. Niet omdat je bang moet zijn dat je onverzekerd bent op het moment dat je oude of nieuwe verzekeraar hun administratie nog aan het bijwerken zijn, maar wel omdat last-minute-wijzigingen soms kunnen leiden tot het betalen van een dubbele premie. Dat eventueel te veel betaalde geld krijg je op (korte) termijn wel weer terug, maar leuk is anders. Hoe eerder je switcht hoe minder kans op administratief gedoe.

Waarom dubbele premie?

Vooropgesteld: wanneer zowel je oude als je nieuwe zorgverzekering een premie bij je afschrijven is er in de administratie iets dat hapert. Dat is te verklaren doordat het op de kantoren van een zorgverzekeraar rond de jaarwisseling een echt gekkenhuis is met duizenden klanten die over willen stappen. Het verwerken van deze verzoeken duurt dan soms langer dan gehoopt. Wanneer er een dubbele premie bij je wordt afgeschreven betekent dit dat je nieuwe zorgverzekeraar snel is geweest: de nieuwe klant (jij dus!) is geregistreerd en er wordt direct gecasht. De vorige zorgverzekeraar is echter minder snel en je staat nog bij hem in het systeem, ook daar wordt gecasht: zie hier… een dubbele premieafschrijving.

Hoe krijg je je geld terug?

Een dubbele premieafschrijving, daar zit je niet op te wachten. Wil je zo snel mogelijk weer beschikken over het onterecht afgeschreven geld dan kan je het best telefonisch contact opnemen met je voormalige verzekeraar om de situatie te regelen. Wanner je echt veel haast hebt kan je natuurlijk ook storneren (het bedrag terug laten boeken) via de mogelijkheid die je daarvoor hebt bij internetbankieren. Lukt het niet om het geld teruggestort te krijgen en werkt de verzekeraar niet mee dan kan je een klacht indienen bij de geschillencommissie van de SKGZ.

Betaal geen dubbele premie bij overstap zorgverzekeraar!
2 (40%) 3 recensies
Related Posts
Lees vorig bericht:
Overheid wijst onverzekerde jongeren op risico’s

Wie zonder zorgverzekering door het leven gaat doet iets verkeerd, laten we het maar duidelijk stellen. De risico’s die je...

Sluiten