Blog

Welke zorgverzekering past bij jou?
Leestijd: 2 minuten

In november moet je weer gaan kijken welke zorgverzekering je voor het komend jaar wilt. Ben je dit jaar 18 jaar geworden dan ga je dit dus voor het eerst doen. Tot je 18e ben je namelijk automatisch meeverzekerd op de polis van je ouders.

5/51 rating
Read More
Een reisverzekering, heb ik die echt nodig?
Leestijd: 2 minuten

Jongeren kunnen vaak niet wachten tot ze voor het eerst zonder hun ouders op vakantie kunnen. Het hangt vaak van de bezorgdheid van de ouders af op welke leeftijd de eerste vakantie zonder ouders naar een zonnig oord in Zuid-Europa geboekt kan worden. Als het dan zover is dan is dat natuurlijk super spannend. Voor het eerst vliegen misschien, voor het eerst echt kunnen doen en laten wat je wilt tijdens je vakantie. Maar heb je overal aan gedacht? Zoals aan een goede reisverzekering voor jongeren bijvoorbeeld?

0/50 ratings
Read More
Goedkopere of beter passende reisverzekering afsluiten voor de zomer
Leestijd: 2 minuten

Wie op reis gaat sluit als hij slim is een reisverzekering af. Voor je het weet gaat er iets mis en valt je vakantie een stuk duurder uit dan je had gehoopt. Nog los van alle rompslomp die diefstal, een ongeval of verlies van bijvoorbeeld je telefoon met zich meebrengt is het helemaal vervelend als het je ook nog klauwen vol geld kost. Een reisverzekering is dan geen overbodige luxe. Maar goed: dat het slim is om een reisverzekering af te sluiten wanneer je op reis gaat snappen de meeste mensen wel.

4/510 ratings
Read More
Je kamer onderverhuren: inboedelverzekering aanhouden?
Leestijd: 2 minuten

Aan het begin van het collegejaar lijkt het soms wel of er een grote volksverhuizing op gang komt. Talloze studenten verkassen naar een nieuwe plek en het aantal busjes en auto’s met aanhangers dat door de studentensteden rijdt geeft wel aan dat er veel verhuisd wordt. Uiteraard is een groot gedeelte van de verhuizende studenten eerstejaars en gaan ze voor het eerst op zichzelf wonen. Toch is minstens een net zo groot gedeelte van de ‘verhuizers’ ouderejaars. Studenten blijven zelden hun hele studiecarrière op hetzelfde adres wonen.

3.9/57 ratings
Read More
Studeren in het buitenland: inboedelverzekering afsluiten of niet?
Leestijd: 2 minuten

Verzekeringen afsluiten en in het buitenland studeren. In het eerste hebben studenten over het algemeen niet veel zin, het tweede zien ze meestal wel zitten. Maar juist wanneer een student (jij misschien ook wel) overweegt om dit jaar een periode in het buitenland door te brengen is het heel belangrijk om je verzekeringen goed te regelen. Want als je in Nederland met verzekeringskwesties te maken krijgt is dat al vervelend, maar in het buitenland is het meestal nog veel vervelender.

3.8/512 ratings
Read More
Interpolis biedt korting op autoverzekering met AutoModus app
Leestijd: 2 minuten

Zoals elke partij die met autoverzekeringen te maken zegt: beginnend bestuurders vormen een risicogroep. Het wordt voor jonge automobilisten eigenlijk een beetje vervelend om dit constant te moeten horen. Het enige probleem is: de cijfers wijzen uit dat jonge bestuurders inderdaad een grotere kans hebben om een ongeluk te veroorzaken. Voor beginnende bestuurders die keurig en voorzichtig rijden is deze statistiek natuurlijk ontzettend vervelend aangezien ‘risicogroepen’ een hogere premie voor hun autoverzekering betalen. Zeker als je van jezelf weet dat je verantwoordelijk en risicomijdend bezig bent voelt die hoge premie als een soort discriminatie. Jij wordt gestraft voor het gedrag van andere mensen uit je leeftijdscategorie.

3.8/59 ratings
Read More
Gebruik van app levert cadeaus op bij verzekeringen Reaal
Leestijd: 2 minuten

De meeste jongeren weten inmiddels prima dat het afsluiten van een verzekering in bepaalde gevallen zeker geen overbodige luxe is. Die omslag in het denken van deze groep Nederlanders is ook de verzekeringsbranche opgevallen. Jongeren worden als een interessante partij gezien, want bij hen is voor de verzekeringsmaatschappij geld en marktaandeel te halen. Geen wonder dus dat er vaak speciale aanbiedingen en acties gericht op jongeren op touw worden gezet. Als je van plan bent een verzekering af te sluiten is het goed om je dat te realiseren, want het kan je veel geld schelen of leuke extraatjes opleveren.

3.8/56 ratings
Read More
2toDrive en de autoverzekering
Leestijd: 2 minuten

Er wordt (vooral door ouderen) weleens gezegd dat het vroeger allemaal overzichtelijker was. Nu is het natuurlijk een bekend gegeven dat de oudere generatie met nogal nostalgisch op het verleden terug kan kijken, waarbij ze voor het gemak maar even vergeten dat vroeger ook niet alles koek en ei was. Op een aantal punten hebben ze echter wel gelijk, want de ontwikkelingen gaan op bepaalde vlakken zo snel dat er (bijvoorbeeld door verzekeraars) soms niet adequaat genoeg op de actualiteit wordt gereageerd.

3.6/55 ratings
Read More
Facturen fysiotherapie vaak niet correct
Leestijd: 2 minuten

Veel jongeren (boven de 18) kiezen voor een aanvullende verzekering bovenop hun basisverzekering. Dat kan verschillende redenen hebben, maar een reden die vaak wordt genoemd is het feit dat jongeren het een prettig idee vinden om (een gedeelte van) hun behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed te krijgen. Het feit dat de fysiotherapeut zo populair is heeft waarschijnlijk te maken met de sportieve instelling van veel jongeren.

4.2/57 ratings
Read More
Verkeersboetes uit de hele EU worden thuisbezorgd
Leestijd: 2 minuten

Veel jongeren gaan elk jaar met de auto op vakantie naar het buitenland. In sommige gevallen wordt hiervoor de auto van vrienden of familieleden geleend in verband met een zuiniger brandstofverbruik of omdat het een ruimere auto betreft, maar op vakantie gaan met de eigen auto komt ook regelmatig voor. Wat (helaas) ook regelmatig voorkomt is vakantiegangers een verkeersovertreding begaan in een ander EU-land dan Nederland.

4.3/56 ratings
Read More
1 2 3