Blog

Jongere bestuurder betaalt tot twee keer meer aan verzekering
Leestijd: 2 minuten

De jongere automobilist van 18 tot en met 20 jaar blijkt tot zo’n €202,27 per maand aan zijn of haar autoverzekering kwijt te zijn. Dat komt neer op een bedrag van meer dan €2.427,- per jaar. Dit is fors, zeker wanneer je dit vergelijkt met automobilisten die al langer hun rijbewijs hebben.

Read More
Is het slim om al je verzekeringen op één plek onder te brengen?
Leestijd: 2 minuten

Veel verzekeraars adverteren met pakketverzekeringen. Je brengt dan al je verzekeringen onder bij één maatschappij. Je inboedelverzekering, autoverzekering, reisverzekering, rechtsbijstandverzekering, verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid en de opstalverzekering als je een eigen huis hebt kun je op die manier allemaal onderbrengen bij dezelfde maatschappij. Maar is het in alle opzichten een slimme zet om dit te doen?

Read More
Een opstalverzekering afsluiten als je een huis gaat kopen
Leestijd: 2 minuten

Als je voor het eerst een huis gaat kopen dan is er veel te regelen. Natuurlijk allereerst de hypotheek, als je die niet krijgt dan zal een huis kopen ook niet gaan lukken, tenzij je de loterij hebt gewonnen. Maar als het huis gekocht is en de datum voor de overdracht bekend, dan moet je ervoor zorgen dat je een opstalverzekering hebt afgesloten. Een opstalverzekering dekt de schade aan je woning als deze ‘verloren gaat’ zoals bij brand of natuurgeweld. De kans daarop is natuurlijk niet groot, maar als het je overkomt zijn de gevolgen niet te overzien als je niet verzekerd bent.

Read More
Waar vind ik een goedkope autoverzekering?
Leestijd: 2 minuten

Als je net je rijbewijs hebt gehaald dan zijn autoverzekeringen eigenlijk altijd aan de dure kant. Dit komt omdat verzekeraars inschatten dat de kans groter is dat je bij een aanrijding betrokken raakt dan wanneer je een ervaren bestuuder bent. Over het algemeen betaal je tot de leeftijd van 21 of 23 jaar meer voor een verzekering, puur op basis van je leeftijd. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je de hoofdprijs hoeft te betalen. Vergelijken loont in veel gevallen de moeite.

Read More
Welke zorgverzekering past bij jou?
Leestijd: 2 minuten

In november moet je weer gaan kijken welke zorgverzekering je voor het komend jaar wilt. Ben je dit jaar 18 jaar geworden dan ga je dit dus voor het eerst doen. Tot je 18e ben je namelijk automatisch meeverzekerd op de polis van je ouders.

Read More
Een reisverzekering, heb ik die echt nodig?
Leestijd: 2 minuten

Jongeren kunnen vaak niet wachten tot ze voor het eerst zonder hun ouders op vakantie kunnen. Het hangt vaak van de bezorgdheid van de ouders af op welke leeftijd de eerste vakantie zonder ouders naar een zonnig oord in Zuid-Europa geboekt kan worden. Als het dan zover is dan is dat natuurlijk super spannend. Voor het eerst vliegen misschien, voor het eerst echt kunnen doen en laten wat je wilt tijdens je vakantie. Maar heb je overal aan gedacht? Zoals aan een goede reisverzekering voor jongeren bijvoorbeeld?

Read More
Goedkopere of beter passende reisverzekering afsluiten voor de zomer
Leestijd: 2 minuten

Wie op reis gaat sluit als hij slim is een reisverzekering af. Voor je het weet gaat er iets mis en valt je vakantie een stuk duurder uit dan je had gehoopt. Nog los van alle rompslomp die diefstal, een ongeval of verlies van bijvoorbeeld je telefoon met zich meebrengt is het helemaal vervelend als het je ook nog klauwen vol geld kost. Een reisverzekering is dan geen overbodige luxe. Maar goed: dat het slim is om een reisverzekering af te sluiten wanneer je op reis gaat snappen de meeste mensen wel.

Read More
Je kamer onderverhuren: inboedelverzekering aanhouden?
Leestijd: 2 minuten

Aan het begin van het collegejaar lijkt het soms wel of er een grote volksverhuizing op gang komt. Talloze studenten verkassen naar een nieuwe plek en het aantal busjes en auto’s met aanhangers dat door de studentensteden rijdt geeft wel aan dat er veel verhuisd wordt. Uiteraard is een groot gedeelte van de verhuizende studenten eerstejaars en gaan ze voor het eerst op zichzelf wonen. Toch is minstens een net zo groot gedeelte van de ‘verhuizers’ ouderejaars. Studenten blijven zelden hun hele studiecarrière op hetzelfde adres wonen.

Read More
Studeren in het buitenland: inboedelverzekering afsluiten of niet?
Leestijd: 2 minuten

Verzekeringen afsluiten en in het buitenland studeren. In het eerste hebben studenten over het algemeen niet veel zin, het tweede zien ze meestal wel zitten. Maar juist wanneer een student (jij misschien ook wel) overweegt om dit jaar een periode in het buitenland door te brengen is het heel belangrijk om je verzekeringen goed te regelen. Want als je in Nederland met verzekeringskwesties te maken krijgt is dat al vervelend, maar in het buitenland is het meestal nog veel vervelender.

Read More
Gebruik van app levert cadeaus op bij verzekeringen Reaal
Leestijd: 2 minuten

De meeste jongeren weten inmiddels prima dat het afsluiten van een verzekering in bepaalde gevallen zeker geen overbodige luxe is. Die omslag in het denken van deze groep Nederlanders is ook de verzekeringsbranche opgevallen. Jongeren worden als een interessante partij gezien, want bij hen is voor de verzekeringsmaatschappij geld en marktaandeel te halen. Geen wonder dus dat er vaak speciale aanbiedingen en acties gericht op jongeren op touw worden gezet. Als je van plan bent een verzekering af te sluiten is het goed om je dat te realiseren, want het kan je veel geld schelen of leuke extraatjes opleveren.

Read More
1 2 3