De reisverzekering en de kleurcodes

De reisverzekering en de kleurcodes

De manier waarop vakantiegevierd wordt is door de coronapandemie flink veranderd in korte tijd. Dit heeft ook gevolgen voor de manier waarop een reisverzekering in elkaar zit. Er zijn bijvoorbeeld per land verschillende maatregelen en richtlijnen. Maar hoe werkt dit dan uit op het feit of je ergens nu wel of niet voor verzekerd bent. Of hoe werkt het wanneer er in het land waar je bent ineens iets veranderd? Daarvoor is inmiddels wel het nodige bekend. Daar kan jij dus je voordeel mee doen wanneer je toch gaat reizen. Let op het volgende.

Wel of niet vertrekken?

Het eerste wat je moet bekijken is of je wel of niet moet vertrekken wanneer je te maken hebt met bijvoorbeeld een verandering van oranje naar rood. Dit is namelijk één van de zaken die in de moderne reisverzekeringen zijn opgenomen. Dit betekent dus dat het sterk kan verschillen wat de gevolgen zijn. Bovendien hangt dit ook af van de mogelijkheden om te kunnen vertrekken. Gaat er bijvoorbeeld geen vliegtuig naar huis? Dan zal je zeker moeten zijn dat je ergens veilig kunt zijn. Dit is wat er dus ook veranderd is in de dekking van de reisverzekering.

Wat vooral ook belangrijk is om te beseffen, is dat de reisverzekering vooral anders is wanneer je een pakketreis geboekt hebt. Je hebt dan immers van nature al recht op hulp en bijstand. Dit betekent dus ook dat het gedekt is wanneer je veilig terug naar huis moet komen. Al hangt dit vaak nog meer af van je reisorganisator dan van je reisverzekering. Bovendien is er een dekking voor enkele nachten van verblijf als de repatriëring op zich laat wachten. Het is slim om al deze zaken even goed uit te zoeken als je je verzekert.

De verzekering bij losse reizen

Wanneer je alles los hebt geboekt, denk aan je ticket en je accommodatie, dan wordt je reisverzekering alleen maar belangrijker. Je bent dan immers nog meer op jezelf aangewezen als je terug naar huis moet. Het is dan wel fijn wanneer je de kosten hiervoor gedekt hebt in je verzekering. Dit is dan ook in steeds meer moderne verzekeringen die je kunt afsluiten opgenomen. Het is goed om altijd eerst even in de voorwaarden te kijken hoe dit voor jou zit. Dit is per verzekeraar vaak net even anders geregeld. Zoek dit goed uit.

Het terugkrijgen van geld

Of en hoeveel geld je terugkrijgt in deze coronasituaties hangt ook af van je reisverzekering. Daarin speelt ook de annuleringsverzekering een belangrijke rol. Zaken die meespelen is hoe de situatie verslechterd wanneer je al op je bestemming bent. Ook gaat het om de mate waarin je aanvullend verzekerd bent. Daarnaast is het goed om te weten welke kosten je maakt om de annulering voor jouw reisgenoten rond te maken. Er zijn veel verschillende aanbieders die hier allemaal net even anders mee omgaan. Daarom geldt ook hiervoor dat je eerst alle voorwaarden even moet doornemen.