Direct no-claimkorting opbouwen?

Direct no-claimkorting opbouwen?

Dat de meeste aanbieders van autoverzekeringen er niet direct om zitten te springen om jongeren een autoverzekering te verstrekken is in de afgelopen periode wel duidelijk geworden. Verzekeraars zien jongeren als een risicogroep, en helaas is dit niet eens onterecht. Uit de cijfers blijkt inderdaad dat jonge automobilisten relatief vaak bij ongelukken betrokken zijn.

Dat door de houding van de meeste verzekeringsmaatschappijen alle jongeren over één kam geschoren worden is jammer voor dat gedeelte jonge bestuurders dat keurig en veilig de weg opgaat. Gelukkig is er voor het eerst in lange tijd eindelijk weer wat goed nieuws te melden voor de autorijdende jongere.

Bouw no-claimkorting op met de auto van je ouders

ANWB mogelijkheden autoverzekering jogeren

De meeste jongeren halen direct zo rond hun achttiende hun rijbewijs. Vaak zit een eigen auto er dan nog niet direct in omdat daar nog niet voldoende financiële middelen voor zijn. Dat is vervelend, want normaalgesproken begin je pas met het opbouwen van schadevrije jaren op het moment dat je voor het eerst een auto koopt. “Kan dat niet anders?”, dachten ze bij de ANWB. En het blijkt inderdaad anders te kunnen. Vanaf nu is het mogelijk om als jonge automobilist bijgeschreven te worden op de polis van je ouders of verzorgers.

Het resultaat is dat je op die manier schadevrije jaren opbouwt en dus ook een interessante no-claimkorting. Wanneer je tussen je achttiende en vijfentwintigste op deze manier schadevrij rijdt bouw je een bijna volledige no-claimkorting op die het afsluiten van je eerste eigen autoverzekering wel heel interessant maakt. Als jij je eerste auto koopt kan de korting bij het afsluiten van de autoverzekering oplopen tot dik boven de 500 euro, tel uit je winst!

Het grote voordeel van deze werkwijze

Deze unieke werkwijze van de ANWB levert jou als jonge bestuurder uiteraard een groot aantal voordelen op. Neem bijvoorbeeld de aanschaf van een eigen auto. Vaak is de prijs van de auto an sich niet het probleem bij de overweging om een eigen wagentje aan te schaffen. Juist zaken als brandstof én de verzekeringspremie hakken er, vooral bij jongeren, meestal behoorlijk in.

Wanneer je door opgebouwde no-claimkorting tot bijna 50 euro per maand kunt besparen op je autoverzekering komt die eigen auto ineens wel een stukje beter uit. Wat ook een groot voordeel is heeft te maken met de afwikkeling van eventuele schade. Laten we voorop stellen dat voorkomen altijd nog beter is dan genezen, ook bij auto-ongelukken.

Waar veel jongeren echter tegenaan lopen zijn problemen met de verzekering na een ongeval. Vaak heeft dit te maken met een handeling die op het eerste gezicht heel slim lijkt. Veel jongeren schaffen namelijk een auto aan en zetten die vervolgens op naam van één van hun ouders. Dit doen ze om de premie van de verzekering laag te houden. Komt een verzekering er echter achter dat de polishouder niet de hoofdbestuurder is dan wordt er niet uitgekeerd. Met de nieuwe regeling van de ANWB hoef je dergelijke trucjes in elk geval niet meer uit te halen.