Een auto huren tijdens je vakantie

Een auto huren tijdens je vakantie

Het is weer zo ver! De vakantie staat voor de deur. Als je met vrienden naar het buitenland vertrekt zal je normaalgesproken het vliegtuig pakken. Toch is het juist op vakantie wel eens prettig om je eigen vervoer te hebben zodat je lekker de omgeving kan verkennen en niet afhankelijk bent van openbaar vervoer of taxichauffeurs die je toch niet kunt vertrouwen.

Kortom, een huurauto geeft je de vrijheid waar je tijdens je vakantie naar op zoek bent.

Jongeren en een auto huren

Auto huren tijdens je vakantie

Een aantal autoverhuurders staat, om het maar even zacht uit te drukken, niet echt te springen wanneer een jonge bestuurder een auto wil huren. Het is daarom belangrijk om voor je vertrekt goed na te gaan of de verhuurder je zal accepteren als huurder van een auto. Sommige verhuurders weigeren pertinent om aan jonge bestuurders een auto te verhuren omdat ze jongeren als een risicogroep zien.

Er zijn ook verhuurbedrijven die niet zo moeilijk doen of een speciale regeling hebben voor jonge bestuurders. Vaak wordt minimaal één jaar ervaring geëist (dit betekent dus dat jij je rijbewijs langer dan een jaar moet hebben). Ook wordt er vaak een toeslag berekend. Dit geeft wel aan dat het fabeltje dat een jonge bestuurder geen auto zou kunnen huren echt onzin is.

Huurauto en verzekering

Als je op vakantie een auto huurt heb je aan een reisverzekering niet genoeg in het geval van schade of een ongeval. Zorg in elk geval dat je een WAM-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid motorrijtuigen) afsluit. Deze verzekering is in de Europese Unie en in veel staten in de VS verplicht. Daarnaast is het heel verstandig om een allriskverzekering (cascoverzekering) af te sluiten. Deze verzekering vergoedt schade aan de gehuurde auto. Je huurauto verzekeren is extra belangrijk omdat rijden in het buitenland ingewikkelder is dan in Nederland. Met andere regels en gebruiken is de kans op schade groter.