Een extra reden om een reisverzekering af te sluiten

Een extra reden om een reisverzekering af te sluiten

De vakanties komen weer in zicht en dus beginnen veel mensen terecht weer na te denken over de vraag of ze een reisverzekering af zouden moeten sluiten. Op zich heeft iedereen hierbij natuurlijk een vrije keuze, maar vooral voor jongeren is het afsluiten van een reisverzekering geen overbodige luxe. Uit diverse onderzoeken blijkt namelijk dat met name jongeren relatief vaak schade ondervinden op vakantie, en wanneer deze schade geclaimd kan worden bij de reisverzekeraar is dat natuurlijk een geluk bij een ongeluk.

De vraag waarom jongeren vaker dan andere groepen een beroep moeten doen op hun reisverzekering kan onder meer beantwoord worden door te stellen dat jongeren vaker bepaalde risico’s nemen, en ook regelmatig in het bezit zijn van de nieuwste gadgets waardoor het schadebedrag bij diefstal of vermissing hoger uitvalt. Genoeg reden dus om een reisverzekering af te sluiten, maar er kan sinds kort een extra reden aan het lijstje worden toegevoegd.

Vergoeding eigen risico

Een extra reden om een reisverzekering af te sluitenDe meeste mensen die een dekking voor medische kosten afsluiten in hun reisverzekering doen dit vooral om hoge zorgkosten in het buitenland vergoed te krijgen. Dit is een logische gedachte omdat medische zorg in het buitenland (bijvoorbeeld in de Verenigde Staten) hoger ligt dan in Nederland terwijl de basiszorgverzekering in Nederland slechts de kosten dekt tot het tarief ter hoogte van wat een behandeling in Nederland zou kosten.

Toch is het ook voor mensen die op vakantie gaan naar een land waar de kosten gelijkwaardig zijn aan Nederland voordelig om toch een dekking bij je reisverzekering af te sluiten. Dat heeft alles te maken met het eigen risico. In veruit de meeste gevallen vergoed de reisverzekering (met module medische kosten) namelijk ook het eigen risico. Hierin onderscheidt de reisverzekering zich op een belangrijk punt van de zorgverzekering. Het is zelfs zo dat een aantal van de onderzochte verzekeraars ook het vrijwillig eigen risico van hun polishouders vergoeden. Dat maakt het afsluiten van een reisverzekering nog weer een stuk interessanter.

Zelf declareren

Een belangrijk detail waar je wel even aandacht aan moeten besteden als je (mede) vanwege het vergoede eigen risico kiest voor een reisverzekering met zorgmodule is het declareren van dit eigen risico. Op het moment dat je te maken krijgt met ziektekosten tijdens je vakantie zal je zorgverzekeraar namelijk van je vragen het eigen risico te betalen. Doe je dit zonder dat je de reisverzekering op de hoogte stelt dan boor je het voordeel alsnog door je neus.

Een extra reden om een reisverzekering af te sluiten
1 (20%) 1 recensies
Related Posts
Lees vorig bericht:
Verkeersboetes uit de hele EU worden thuisbezorgd

Veel jongeren gaan elk jaar met de auto op vakantie naar het buitenland. In sommige gevallen wordt hiervoor de auto...

Sluiten