Een reisverzekering, heb ik die echt nodig?

Een reisverzekering, heb ik die echt nodig?

Jongeren kunnen vaak niet wachten tot ze voor het eerst zonder hun ouders op vakantie kunnen. Het hangt vaak van de bezorgdheid van de ouders af op welke leeftijd de eerste vakantie zonder ouders naar een zonnig oord in Zuid-Europa geboekt kan worden. Als het dan zover is dan is dat natuurlijk super spannend. Voor het eerst vliegen misschien, voor het eerst echt kunnen doen en laten wat je wilt tijdens je vakantie. Maar heb je overal aan gedacht? Zoals aan een goede reisverzekering voor jongeren bijvoorbeeld?

Een reisverzekering is echt geen overbodige luxe

Een reisverzekering, heb ik die echt nodig?Misschien denk je dat ‘er toch niks gebeurt’ en dat een reisverzekering voor jongeren niet nodig is. Je loopt toch niet in 7 sloten tegelijk? Nee, vast niet, maar er kan meer misgaan. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met een zakkenroller die je passen steelt, of erger nog: met een beroving waarbij je ook nog eens je smartphone en camera kwijtraakt. Dan is het toch echt wel prettig als je verzekerd bent. De verzekering kan er in zo’n geval voor zorgen dat je weer kunt beschikken over geld of er snel voor zorgen dat je een nieuwe pinpas krijgt.

Sluit de reisverzekering op tijd af

Een reisverzekering verzekert ook tegen annuleringskosten als je onverhoopt niet op vakantie kunt. Dat werkt alleen als je de verzekering op tijd afsluit. Doe dit dus zodra je je reis hebt geboekt. Drie dagen voor vertrek nog willen verzekeren tegen annulering gaat namelijk niet werken, tenzij je bereid bent een fors hogere premie te betalen. Verzekeren tegen annulering is niet alleen nuttig als de kans aanwezig is dat je moet annuleren, bijvoorbeeld vanwege een ziek familielid. Het kan immers ook gebeuren dat je daags voor vertrek iets overkomt waardoor je niet weg kunt.

Vergelijk verzekeringen voordat je er 1 afsluit

Als je een reisverzekering nodig hebt, sluit dan niet de eerste de beste af maar vergelijk ze online. Dit kan flink schelen in de premie. Kijk daarbij ook naar wat er gedekt en vergoed wordt. Waar heb je behoefte aan, wat is voor jou belangrijk? Als je geen dure spullen meeneemt op vakantie zoals een duikuitrusting of een heel dure camera, dan hoef je daarvoor ook niet verzekerd te zijn. Doe je dat wel, dan is het zeker aan te raden hiervoor extra te verzekeren omdat de dekking van een standaard reisverzekering dan vaak niet voldoende is. Met een goede reisverzekering ga je zorgeloos op reis. Regel het dus op tijd.