FBTO is een bekende Nederlandse verzekeraar die in 1956 is opgericht. FBTO staat voor Friese Boeren en Tuinders Onderlinge. In 1963 kwam FBTO met een hele nieuwe vorm van verzekeren op de markt. Direct writing. Dit betekent dat je een verzekering afsluit zonder dat er een tussenpersoon aan te pas komt. In die tijd was dat uniek! FBTO maakt nog steeds gebruik van direct writing, en hier profiteren de klanten nog steeds van.

Tegenwoordig hoef je natuurlijk geen Friese boer of tuinder te zijn om te profiteren van de verzekeringen van FBTO, iedereen is welkom. Ook is het aantal verzekeringen fors uitgebreid. FBTO begon met een schadeverzekering maar tegenwoordig biedt FBTO bijna alles op het gebied van verzekeringen: autoverzekeringen, zorgverzekeringen, reisverzekeringen en nog vele andere verzekeringen.

Autoverzekering FBTO

FBTO

Je auto, daar ben je trots op. Of het nu je eerste wagentje is dat je zelf helemaal hebt opgeknapt of je droombak waar je jaren voor hebt gespaard, het is jouw auto en die verdient een goede verzekering. Een verzekering bij FBTO dus. WA, WA-Plus of WA-Casco, de keuze is aan jou.

Wil je alleen verzekerd zijn voor alle schade die je veroorzaakt aan anderen (dit is geen aanmoediging!) dan kies je voor een WA-verzekering. Als je bang bent dat je in botsing komt met een dier of je vermoedt dat er wel eens een vliegtuig neer kan storten op je karretje, dan kies je voor WA-Plus. En wanneer je ook nog eens in een wijk woont waar een stelletje vandalen woont kies je gewoon voor WA-Casco.

FBTO Autoverzekering voor jongeren

FBTO begrijpt dat je graag je eigen auto hebt, zeker als je jong bent. En die auto moet ook nog eens goed verzekerd zijn. Een ongeluk zit namelijk altijd in een klein hoekje. Zelfs als je al een ervaren chauffeur bent kunnen andere weggebruikers voor de nodige problemen zorgen.

Speciaal voor jou heeft FBTO daarom de Autoverzekering voor jongerenDat is een verzekering met een scherpe premie die je helemaal zelf samen kunt stellen. Je zet gewoon de modules aan en uit wanneer jou dat uitkomt. Denk hierbij aan pechhulp binnenland, pechhulp buitenland of verkeersrechtsbijstand.

Daarnaast profiteer je van extra voordeel zoals gratis APK. En wat helemaal mooi is, als je auto total loss is betaalt FBTO je het complete bedrag uit dat je voor je auto hebt neergeteld. Tot drie jaar nadat je hem hebt aangeschaft! Genoeg reden om over te stappen van je eigen verzekering naar een verzekering bij FBTO, maar geen zin om het allemaal te regelen? Geen probleem! FBTO regelt het voor jou, FBTO doet het gewoon!