Als je net je rijbewijs hebt gehaald dan ben je op zoek naar een auto, je hebt er net een gekocht of je krijgt er een cadeau van je ouders. Waar je zelf dan nog aan moet denken als je de weg op gaat is een goede autoverzekering. Je wilt natuurlijk niet teveel geld uitgeven aan de autoverzekering, maar het gaat er wel om dat je weet wat de kosten zijn.

>> Klik hier om de meest gekozen autoverzekering voor beginnende bestuurders te bekijken <<

Geen kenteken bij de hand? Bereken hier je premie zonder kenteken >

Je kunt als beginnend bestuurder op zoek gaan naar de goedkope autoverzekering. Maar je vraagt je dan misschien af wat er bedoeld wordt met een goedkope autoverzekering. Er zijn veel mensen die beweren dat jongeren autoverzekeringen veel duurder zijn dan verzekeringen voor ervaren bestuurders. En dat is ook zo.

Maatschappijen vinden dat jongeren veel minder rijervaring hebben, een groter gevaar zijn op de weg en zij hebben minder schadevrije jaren. Daarom zouden zij meer premie moeten betalen dan mensen die bijvoorbeeld zes jaar hun rijbewijs hebben.

Dit valt aan de ene kant te begrijpen, je hebt nog niet zoveel ervaring, maar daarnaast heb je wel net een aantal lessen achter de rug en ken je de verkeersregels. Er zijn immers ook mensen die al jaren hun rijbewijs hebben maar alleen in noodgevallen rijden, rijden deze mensen dan zo zeker op de weg?

Nee, maar ze betalen veel minder premie dan jongeren die net hun rijbewijs hebben gehaald. Dat is dan ook de reden dat maatschappijen hebben gezegd dat ze dat niet eerlijk vinden en daarom bieden zij voor jongeren goedkope autoverzekeringen aan zodat zij toch auto kunnen rijden voor een lagere prijs.

Online Jongeren autoverzekeringen vergelijken

Een beginnend bestuurder doet er goed aan om online de goedkope autoverzekeringen te vergelijken. Je kunt hierdoor wel tien maatschappijen tegelijk met elkaar vergelijken, let hierbij dan op de premies, het aantal schadevrije jaren en de kosten, de voorwaarden en je eigen risico. Zorg er wel voor dat je per offerte die je aan gaat vragen hetzelfde aantal schadevrije jaren in gaat vullen en ook dezelfde voorwaarden stelt (hoogte eigen risico). Op deze manier kun je de goedkope autoverzekeringen goed met elkaar vergelijken en een keuze maken welke het beste bij je past.

Voordelen autoverzekeringen vergelijken

Goedkope Autoverzekering voor jongeren

Het grote voordeel van autoverzekeringen vergelijken is dat je hiermee geld kunt besparen. De jongeren verzekering is vaak erg prijzig, maar als je goed gaat kijken dan zie je dat het ook stukken goedkoper kan. Je hoeft geen tientallen euro’s in de maand kwijt te zijn, vaak is eens per jaar betalen nog goedkoper en hoe meer je kunt besparen hoe beter!

Zorg er daarom als beginnend bestuurder voor dat je hier gebruik van gaat maken en niet teveel aan premie gaat betalen. Je doet er jezelf alleen maar een groot plezier mee als je de kosten zo laag mogelijk houdt. Een goede autoverzekering kost geld, maar ook hier kun je weer op zoek gaan naar de goedkopere autoverzekering en deze keuze maken!

Waarom autoverzekeringen voor jongeren zo duur zijn en de verschillen met andere bestuurders

Autoverzekeringen zijn voor jongeren vaak veel duurder dan voor andere bestuurders. Maar waarom is dat eigenlijk? Jongeren hebben vaak net hun rijbewijs behaald, ze hebben nog geen of minder ervaring op de weg en men denkt dat jongeren meer ongelukken veroorzaken door drugs, drank, roekeloos of stoer gedrag enz.

Uit onderzoek komt naar voren dat jongeren tot twintig jaar vaak twee keer zoveel betalen voor een autoverzekering dan mensen boven de dertig jaar oud. Dit geldt niet voor één soort verzekering, maar voor alle verzekeringen. Bij de allrisk dekking is het verschil soms wel 132%. De vergelijking is gebaseerd op nul schadevrije jaren.

Jongeren hebben vaak weinig opbouwjaren, ze hebben immers sinds korte tijd hun rijbewijs. Als je gaat kijken naar de opbouw van de schadevrije jaren, dan lopen de verschillen ook op in de kosten. De meningen zijn er over verdeeld of dat dit wel eerlijk is.

Sommige maatschappijen bekijken het anders en zeggen dat jongeren net alles hebben geleerd, dat de regels allemaal vers in het geheugen zitten en dat ze erg snel kunnen reageren als dat nodig is. Deze maatschappijen bieden de autoverzekeringen dan ook goedkoper aan en zorgen dat jongeren niet zoveel premie hoeven te betalen dan bij andere maatschappijen. Dit zorgt er wel voor dat jongeren massaal naar deze maatschappijen komen wanneer zij voor de eerste keer een autoverzekering af gaan sluiten.

Autoverzekeringen voor jongeren vergelijken wel degelijk zinvol

Het vergelijken van autoverzekeringen voor beginnende bestuurder is wel degelijk zinvol. Je doet er echt je voordeel mee. De jongeren autoverzekering kan hierdoor stukken goedkoper uitvallen omdat je gaat kijken hoeveel je kunt besparen. Als je net je rijbewijs hebt gehaald en een auto hebt gekocht, dan heb je in korte tijd al veel geld uitgegeven en dan ben je op zoek naar besparingen. Als je offertes aan gaat vragen dan wordt dat beloond. Let hierbij op de volgende punten:

– De prijzen

– De voorwaarden (ook de kleine lettertjes lezen) en de hoogte van het eigen risico

– Soorten autoverzekeringen

Als je namelijk bij de ene maatschappij alleen voor de WA dekking kiest en bij de ander de allrisk dekking, dan is dat geen goede vergelijking. Je moet echt per soort autoverzekering kijken en er voor zorgen dat je een eerlijke vergelijking kunt maken. Anderen kunnen je hierin ook adviseren, maar als beginnend bestuurder is het nou eenmaal duurder dan wanneer je al jaren je rijbewijs hebt. Maar toch kun jij er voor zorgen dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen als je hier een autoverzekering af gaat sluiten, daar wil jij toch ook je voordeel mee doen?

De laagste prijs voor de jongeren autoverzekering

Je wilt natuurlijk de laagste prijs betalen voor de jongeren autoverzekering. Kies er daarom voor om op tijd de verzekeringen met elkaar te vergelijken zodat je zeker weet dat het je niet teveel gaat kosten. Offertes aanvragen heb je via internet snel gedaan, dus maak die keuze zodat je per maand veel euro’s kunt besparen. Het is zonde als je teveel geld moet betalen en hier later achter komt, een goede voorbereiding is hier het halve werk!

Geen keuze kunnen maken?

67% van onze bezoekers kiest uiteindelijk voor de Centraal Beheer WA autoverzekering
Klik hier om de Centraal Beheer autoverzekering te bekijken >

×