De helft van de mensen vindt premie zorgverzekering te hoog. Gaat er wat veranderen?

De helft van de mensen vindt premie zorgverzekering te hoog. Gaat er wat veranderen?

December is dé maand waarin één bepaalde verzekering, meer dan alle andere, in de belangstelling staat. Je hoeft vast niet te raden over welke verzekering het gaat: inderdaad, de zorgverzekering. Niet zo gek natuurlijk, in december kan er worden overgestapt en dus neemt het aantal nieuwsberichten over, maar ook het aantal reclames voor, zorgverzekeringen spectaculair toe. Bij de Patiëntenfederatie Nederland vonden ze daarom dat ze niet achter konden blijven. Ze gooiden er een online test tegenaan om uit te vinden wat de Nederlander (beter gezegd: de deelnemer aan de test) van de zorgverzekering vindt. Daar kwam natuurlijk respons op, want zo’n 6000 mensen vulden de test in. Uit de test kwam één uitkomst die te verwachten was. En ook een uitkomst die vrij verrassend genoemd mag worden.

Wat de consument vindt van de zorgverzekering

Om te beginnen met een uitkomst die jij zelf ook wel had kunnen bedenken: de meeste mensen vinden de premie van de zorgverzekering te hoog. Niet zo gek: het is elke maand ook een behoorlijke smak geld die van je rekening wordt afgeschreven. Zeker wanneer je scholier of student bent hakt minimaal 100 euro (of daar in de buurt) er behoorlijk in. Datzelfde gevoel hebben mensen in andere leeftijdscategorieën dus ook. Een uitkomst die dan weer wat minder te verwachten was heeft te maken met de service die door zorgverzekeraars geboden wordt. Dee meeste respondenten uit het onderzoek zijn namelijk tevreden over deze service. Geef toe: wanneer op feestjes de zorgverzekering toevallig eens ter sprake komt (ja, er zijn inderdaad leukere onderwerpen…) dan gaat het toch al gauw over eindeloze telefoongesprekken en vage rekeningen. Uit dit onderzoek blijkt dit in elk geval niet.

Verzekering te duur: wat doen we eraan?

Maar nu even terug naar de hoogte van de premie. Daar heb jij namelijk ook elke maand “last” van. Uiteraard is het zo dat zorg gewoon heel duur is. Ziekenhuizen van topkwaliteit, artsen die hoog zijn opgeleid en specialisten die de beste van de wereld zijn: dat is zorg in Nederland en dat kost geld. Gewoon slikken die hoge premie voor je zorgverzekering dan maar? Die kans is groot. Toch is er misschien een (klein) lichtpuntje. En dat heeft te maken met het feit dat de online test waar we het over hebben is uitgevoerd door de Patiëntenfederatie Nederland.

Patiëntenfederatie heeft invloed

Even voor de duidelijkheid: we willen je niet blij maken met een dode mus. Maar het feit dat de voorzitter van de Patiëntenfederatie Nederland constateert dat: “als de helft van de verzekerden de prijs te hoog vindt, we daar met zijn allen heel serieus naar moeten kijken.” zegt toch wel iets. Dit gaat bij (toekomstige) onderhandelingen zeker op tafel komen. Met betrekking tot de Zorgverzekering is de Patiëntenfederatie namelijk een belangrijke partner die bij overleg altijd met de verzekeraars en de Overheid om tafel zit.

De helft van de mensen vindt premie zorgverzekering te hoog. Gaat er wat veranderen?
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
zorgverzekering
Einde van de aanvullende zorgverzekering in zicht? Of valt het mee?

De laatste weken van een jaar staat er één type verzekering altijd extra in de belangstelling. De zorgverzekering. Dat die...

Sluiten