Het uitbreiden van je inboedelverzekering

Het uitbreiden van je inboedelverzekering

Het uitbreiden van je inboedelverzekeringEen inboedelverzekering afsluiten is voor vrijwel iedereen die een huis koopt, een huis huurt of in een studentenkamer woont een goed idee. Over het algemeen is het zo dat mensen die zich al helemaal “gesetteld” hebben hun inboedel redelijk tot goed verzekerd hebben. Voor jongeren – en trouwens met name voor studenten – geldt dit vaak in veel mindere mate. Op zich is dat niet zo vreemd, want hoeveel waarde heeft de inboedel van de gemiddelde jongere nu eenmaal? Meestal is het meubilair vrij goedkoop, en dan is het natuurlijk zonde om maandelijks premie te gaan betalen. Klinkt logisch, maar op dit punt maken veel jongeren een denkfout.

De inboedel van de gemiddelde jongere is namelijk veel waardevoller dan ze zelf meestal beseffen. Het feit dat je een bank van 8 jaar oud in je studentenkamer hebt staan zegt namelijk weinig – of eigenlijk niets – over je totale inboedel. Jongeren zijn namelijk vaak in het bezit van de nieuwste technologische snufjes, zoals een iPad, laptop, pc, breedbeeld-tv en ga zo maar verder. Die eigendommen drijven de waarde van je inboedel (ongemerkt) behoorlijk op. En in dat geval is de vraag of je een inboedelverzekering nodig hebt eigenlijk alleen maar met “Ja!” te beantwoorden.

Uitgebreidere dekking

Een ‘kale’ inboedelverzekering dekt schade aan je eigendommen binnenshuis. Bijvoorbeeld wanneer er schade is als gevolg van brand. Dat is op zich natuurlijk prettig, maar dekking binnenshuis is natuurlijk niet meer helemaal van deze tijd. Want tegenwoordig neemt de gemiddelde Nederlander ook nogal veel waardevolle spullen mee wanneer hij onderweg is. Denk maar aan mobiele telefoons, tablets en andere voorbeelden van draagbare apparatuur. En met een inboedelverzekering die alleen binnenshuis dekking biedt heb je dan mooi pech wanneer er buiten iets gebeurd. De vraag is natuurlijk hoe je dit soort situaties het beste aan kunt pakken. En die vraag wordt (gelukkig) beantwoord door een groot aantal verzekeraars. Bijvoorbeeld doordat het mogelijk is om een zogenaamde buitenshuisdekking af te sluiten.

Buitenshuisdekking of kostbaarhedenverzekering

Om in meer gevallen je bezittingen verzekerd te hebben kan de gemiddelde inboedelverzekering wel een oppepper gebruiken. Bijvoorbeeld door (natuurlijk wel tegen een wat hogere premie) een buitenshuisdekking af te sluiten. Grofweg betekent dit dat je eigendommen ook buiten de deur verzekerd zijn. Voordat je echter besluit dat zo’n aanvullende dekking je wel wat lijkt zal je wel weer goed de verschillende aanbieders moeten vergelijken. Want in de ‘kleine lettertjes’ verschillen de diverse inboedelverzekeraars uiteraard weer behoorlijk van elkaar. Zo zijn er nog steeds inboedelverzekeraars die überhaupt geen buitenshuisdekking aanbieden, terwijl andere maatschappijen bepaalde zaken uitsluiten.

Wie er zeker van wil zijn dat zijn waardevolle spullen binnen- en buitenshuis verzekerd zijn, en dan ook nog wereldwijd, kan ook nog kiezen voor een kostbaarhedenverzekering. Hierbij zijn, in tegenstelling tot een inboedelverzekering met buitenhuisdekking, bepaalde productgroepen niet op voorhand uitgesloten. Wanneer jij iemand bent die vaak kostbare sieraden bij zich draagt, of je zit geregeld met een dure gitaar of ander instrument in de trein dan is een kostbaarhedenverzekering waarschijnlijk interessant voor jou.

Het uitbreiden van je inboedelverzekering
4.3 (86.67%) 3 recensies
Related Posts
Lees vorig bericht:
Autoverzekeraars maken verlies: dus de premie gaat omhoog

Wanneer verzekeraars financieel slechte tijden beleven merkt de consument dat vrijwel direct in zijn portemonnee. Want (vervelend genoeg) passen de...

Sluiten