Hoe houd je de brandstofkosten in de hand?

Hoe houd je de brandstofkosten in de hand? 1
Hoe houd je de brandstofkosten in de hand?

brandstofkosten in de hand houdenEen auto kopen is één, er ook mee rijden is een volgende stap. De kosten die je moet maken bij de aanschaf van een auto zijn meestal vrij overzichtelijk. De kosten die je echter moet maken als je de auto eenmaal in je bezit hebt kunnen behoorlijk oplopen. Denk hierbij maar eens aan de kosten voor een APK-keuring, kosten voor een verzekering, en niet in de laatste plaats de kosten die je kwijt bent aan brandstof. Dat brandstof in Nederland behoorlijk prijzig is is allang geen nieuws meer. Voor de meeste autobezitters is het echter geen mogelijkheid om in het buitenland te tanken, simpelweg omdat je niet in de buurt van de grens woont. Toch zijn er bepaalde mogelijkheden om het bedrag dat je kwijt bent aan brandstof nog enigszins binnen de perken te houden. Dit kan door, naast zuinig rijden, de juiste tankstations op te zoeken.

Verschil in prijs

Het prijsverschil per liter brandstof kan nogal verschillen. Over het algemeen ben je stukken goedkoper uit wanneer je in een stad of dorp tankt dan wanneer je de tank vol gooit bij een tankstation aan de snelweg. De laatste keer dat er een prijsvergelijking is gemaakt tussen tankstations aan de snelweg en tankstations die aan kleinere wegen waren gelegen bedroeg het verschil maar liefst 7 cent per liter benzine! Ook voor andere soorten brandstof ben je aan de snelweg vaak stukken duurder uit dan in de bebouwde kom. Zo bedraagt het verschil per liter diesel gemiddeld 5,9 cent en het verschil per liter lpg zelfs 8,3 cent!

Het verschil in prijs is mede te verklaren door hogere personeelskosten die de tankstations langs de snelweg moeten opbrengen. Dit komt doordat deze tankstations vaak 24 uur per dag open zijn en dus meer personeel aan het werk moeten hebben. Ook is er onder de kleinere tankstations een ware prijzenslag aan de gang om de consument te overtuigen een afrit te nemen en in de bebouwde kom te tanken. Kortom, wie slim wil tanken rijdt de pomp aan de snelweg voorbij. Zo houd je je brandstofkosten beheersbaar!

Hoe houd je de brandstofkosten in de hand?
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Ben ik verzekerd als mijn auto niet APK gekeurd is? 3
Ben ik verzekerd als mijn auto niet APK gekeurd is?

Auto's die zich op de openbare weg bevinden moeten verplicht een Algemene Periodieke Keuring (APK) hebben ondergaan. Wanneer de APK...

Sluiten