Hogere schade bij inbraak

Hogere schade bij inbraak

Inbraak en de InboedelverzekeringWie denkt dat het verzekeren van je eigendommen een dure kwestie is die maar weinig oplevert zal zich na het lezen van dit bericht wellicht even achter de oren krabben. Wat blijkt namelijk? De schade die door consumenten geleden als gevolg van inbraken is in het afgelopen jaar per inbraak behoorlijk gestegen. Uit cijfers blijkt dat er in de periode medio 2013 tot medio 2014 gemiddeld vijf procent meer schade te betreuren was bij een inbraak. Het lijkt er dus op dat ook inbrekers zich er steeds meer van bewust zijn dat er tijdens een inbraak waardevolle spullen buit te maken zijn. Voorbeelden van artikelen die vaak gestolen worden zijn laptops, tablets en mp-3/mp-4-spelers.

Zeeuwen en Drenten, opgepast!

Een opvallende stijging van de gemiddelde schade vond in het afgelopen jaar plaats in de provincies Zeeland en Drenthe. Het schadebedrag steeg in Drenthe met maar liefst 30 procent. In Zeeland was het zelfs nog erger: hier steeg het schadebedrag per inbraak zelfs tot 36,6 procent! Een reden waarom er in deze provincies zulke uitschieters genoteerd worden is niet duidelijk geworden, maar mogelijk heeft dit te maken met het feit dat er in deze provincies relatief veel vrijstaande woningen staan waarbij een inbraak minder snel wordt opgemerkt dan bij woningen in stedelijk gebied. Het beste kan je in Friesland wonen, tegen de trend in daalde het gemiddelde schadebedrag per inbraak hier. En niet zomaar een beetje! Het dalingspercentage bedroeg niet minder dan 40 procent.

Het totale schadebedrag daalt

Is er dan helemaal geen goed nieuws te melden? Jazeker wel! Het aantal inbraken blijft steeds verder dalen. In de eerste maanden van 2014 nam het aantal inbraken af met meer dan vijftien procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat verklaart ook direct hoe het komt dat het totale schadebedrag bij woninginbraken daalde met 9,2 procent. Kortom, de kans dat er bij je ingebroken wordt is een stuk kleiner dan vorig jaar, maar als er inbrekers bij je op bezoek komen nemen ze over het algemeen meer waardevolle spullen mee.

Volgens schadespecialist CED die de cijfers over de bedragen naar buiten bracht lijkt dit er op te duiden dat inbrekers professioneler te werk gaan. Het aantal “gelegenheidsinbraken” neemt af en de criminelen nemen de tijd om goed uit te zoeken in welke woning ze kans maken op een grote buit. Hieruit blijkt maar weer eens dat het afsluiten van een goede inboedelverzekering geen overbodige luxe is.

Hogere schade bij inbraak
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Let goed op waar je jouw inboedelverzekering afsluit

Een inboedelverzekering afsluiten is over het algemeen een verstandige beslissing. Zeker wanneer je vrij veel huisraad hebt kan er bij...

Sluiten