Inboedelverzekering: student vaak té goed verzekerd

Inboedelverzekering: student vaak té goed verzekerd

Elk jaar is het eind augustus, begin september weer zo ver: het nieuwe collegejaar begint en duizenden nieuwe studenten beginnen voor het eerst aan een studie op de universiteit of het HBO. Omdat er slechts enkele universiteiten in Nederland zijn heeft de start van het jaar altijd een grote volksverhuizing tot gevolg. Studenten verlaten het ouderlijk huis en gaan op zichzelf wonen. Dat betekent niet alleen een compleet nieuw begin, maar ook dat er een hoop nieuwe verantwoordelijkheden op de eerstejaars afkomen. Wie het heeft meegemaakt herinnert het zich nog wel, wie midden in dat proces zit heeft ook al snel door dat er een heleboel geregeld moet worden. Niet alleen met betrekking tot de studie, maar misschien nog wel meer met betrekking tot de verhuizing.

Inboedelverzekering afsluiten

Inboedelverzekering: student vaak té goed verzekerdWanneer je als student voor het eerst op jezelf gaat wonen komt vroeg of laat de vraag naar voren hoe je de verzekeringen het best kunt regelen. Dat gaat onder andere over de zorgverzekering, maar ook over een inboedelverzekering. Voor die laatste verzekering hebben veel studenten echter niet zoveel aandacht. En dat is jammer, want zeker in studentensteden kan je nog wel eens te maken krijgen met inbraak, vandalisme of andere vormen van crimineel gedrag. Wanneer jouw inboedel daar onder te lijden heeft kan het zonder de juiste verzekering een duur grapje worden.

Oververzekering studenten

Je kunt als student uitgaan van het idee dat een inbraak jou niet zal overkomen, maar de kans bestaat natuurlijk altijd. Wanneer je dan dure eigendommen (laptop, gadgets, breedbeeldtelevisie) kwijt raakt baal je achteraf dat je geen inboedelverzekering hebt afgesloten. Inboedelverzekeringen zijn namelijk relatief goedkoop. Zeker omdat er inboedelverzekeringen zijn die speciaal op maat van studenten zijn gemaakt. Een inboedelverzekering afsluiten wordt dan ook door steeds meer studenten gedaan. Hierbij komt de laatste tijd overigens een opvallend detail naar voren. Veel studenten met een inboedelverzekering zijn onbewust over-verzekerd. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn want dan gooi je per maand onnodig geld weg. Hoe die oververzekering ontstaat? Meestal heeft dat te maken met het type studentenwoning.

Studentenhuisvesting en inboedelverzekering

Veel studenten maken gebruik van de woonruimte die wordt aangeboden door een speciale studentenhuisvestingsorganisatie. Vaak is dit een goede manier om snel en tegen een aanvaardbare prijs aan een kamer te komen. Voor wat de inboedelverzekering betreft is het dan wel zaak om even goed na te gaan hoe de kameraanbieder dit geregeld heeft. In veel gevallen komt het namelijk voor dat een dergelijke organisatie een inboedelverzekering voor het hele pand afsluit. Dat betekent natuurlijk dat je als student zelf geen inboedelverzekering hoeft af te sluiten. Doe je dat wel dan ben je onnodig geld aan het weggooien.

Inboedelverzekering: student vaak té goed verzekerd
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Gedrag van toeristen beïnvloedt polisvoorwaarden van de reisverzekering

Verzekeringen kennen we al sinds jaar en dag. Voor de meeste mensen is het dan ook volstrekt vanzelfsprekend om op...

Sluiten