Een inboedelverzekering is een verzekering die uitkeert als er schade ontstaat aan je inboedel. Dit klinkt logisch als we naar de naam van de verzekering kijken, maar veel duidelijker wordt het daar niet perse door, klik dus hieronder om inboedelverzekeringen te vergelijken.

Premie gebaseerd op: Alleenstaande met woonplaats Amsterdam en geboortejaar 1995 met een huurwoning.

VerzekeraarKenmerkenPrijs (vanaf) 
LemonadeLemonade
 • Dekking Electronica € 20.000
 • Dekking Sieraden € 20.000
 • Eigen Risco € 100
€ 4.00
Per maand
Meer informatie >
DitzoDitzo
 • Dekking Electronica € 15.000
 • Dekking Sieraden € 6.000
 • Eigen Risco € 100
€ 4.80
Per maand
Meer informatie >
AegonAegon
 • Dekking Electronica € 6.000
 • Dekking Sieraden € 3.000
 • Eigen Risco € 100
€ 8.08
Per maand
Meer informatie >
Ohra inboedelverzekeringOHRA
 • Dekking Electronica € 15.000
 • Dekking Sieraden € 6.000
 • Eigen Risco € 150
€ 8.82
Per maand
Meer informatie >
FBTO studenten inboedelverzekeringFBTO
 • Dekking Electronica € 35.000
 • Dekking Sieraden € 5.000
 • Eigen Risco € 150
€ 9.15
Per maand
Meer informatie >
Univé verzekering inboedelUnivé
 • Dekking Electronica € 10.000
 • Dekking Sieraden € 5.000
 • Eigen Risco € 0
€ 15.02
Per maand
Meer informatie >
Inshared inboedelverzekeringInshared
 • Dekking Electronica € 20.000
 • Dekking Sieraden € 6.000
 • Eigen Risco € 150
€ 16.14
Per maand
Meer informatie >
Centraal BeheerCentraal Beheer
 • Dekking Electronica € 15.000
 • Dekking Sieraden € 6.000
 • Eigen Risco € 100
€ 21.14
Per maand
Meer informatie >

Wat is eigenlijk een inboedel? De inboedel bestaat uit alle roerende zaken (zaken die vrij eenvoudig verplaatst kunnen worden) uit een huishouden. Denk hierbij aan meubels, lampen, computers en televisietoestellen. Ook kleine huisdieren vallen onder de inboedel terwijl dit voor vee weer niet het geval is. Ook fietsen, brommers (geen motoren) en aanhangwagens vallen onder de inboedel en dus ook onder de dekking van een inboedelverzekering.

Inboedelverzekering student Vergelijken

Als je na de middelbare school gaat studeren verandert er een hoop. Je kiest zelf de studie die het best bij je past, de universiteit of hogeschool staat waarschijnlijk op een andere plek dan je woonplaats en de kans dat je verhuist en op jezelf gaat wonen is groot.

Een nieuwe (studenten)woning betekent een hele verandering ten opzichte van wonen bij je ouders. Je richt zelf je kamer in en schaft de spullen aan die je nodig hebt voor je studie en voor een prettig leven op je nieuwe plek.

Een inboedelverzekering voor studenten is misschien niet direct het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je kamer. Toch is het buitengewoon verstandig om het afsluiten van een inboedelverzekering voor je studentenkamer goed te overwegen.

Als je er voor kiest om een inboedelverzekering voor studenten af te sluiten ben je verzekerd tegen schade, in de meeste gevallen zal dit gaan om brand. Daarom is het voor studenten extra belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten voor hun studentenkamer. Brand komt in studentenwoningen namelijk relatief vaak voor.

Verschillende pakketten voor studenten

inboedelverzekering voor studenten en jongeren

Als student die van plan is om een inboedelverzekering af te sluiten is het goed om te kijken wat voor pakketten de verschillende verzekeraars aanbieden. Een inboedelverzekering voor studenten vergelijken kan je veel geld besparen op je maandelijkse premie. Dit komt doordat studenten over het algemeen een heel andere (grootte van de) inboedel hebben dan bijvoorbeeld een gezin met 3 kinderen. Hier houden veel verzekeraars rekening mee bij het aanbieden van een inboedelverzekering voor studenten.

De hoogte van de premie van een inboedelverzekering voor studenten hangt niet alleen af van het feit dat je student bent, ook de mate van dekking waar jij je het meest prettig bij voelt is een factor die de hoogte van de premie bepaald. Hieronder worden de twee meest voorkomende dekkingsvarianten kort uitgelegd.

Extra uitgebreide dekking

Kies je voor een studenteninboedelverzekering dan heb je normaal gesproken een dekking die bekend staat als de ‘extra uitgebreide dekking’. Deze term is eigenlijk vrij misleidend omdat deze variant van de inboedelverzekering alleen de zaken dekt die specifiek in de polisvoorwaarden worden genoemd. Bij het vergelijken van een studenteninboedelverzekering is het belangrijk om deze voorwaarden aandachtig door te lezen. De dekking kan per verzekeraar namelijk enorm verschillen.

Allrisk dekking

De allriskdekking voor je inboedel dekt bijna alle schade die ontstaat door invloeden van buitenaf. Verzekeraars noemen dit “elk plotseling van buiten komend onheil”. De enige oorzaken die niet onder de dekking vallen zijn extreme zaken zoals oorlog, ongelukken met kerncentrales, overstromingen en aardbevingen.

Inboedelverzekering voor jongeren

Ook wanneer je als jongere niet studeert komt er een moment dat je je ouderlijk huis gaat verlaten. Voor jou geldt in dat geval hetzelfde als voor een student. Je schaft meer eigendommen aan en je richt je eigen huis in. Er is meestal wel een belangrijk verschil: studenten gaan vaak op kamers wonen waarbij de omvang van hun inboedel nog redelijk beperkt blijft. Als je als jongere die niet studeert het huis uit gaat heb je meestal een baan, ga je in een compleet huis wonen en is daardoor je inboedel vaak groter dan bij een student het geval is.

Een ‘jongeren inboedelverzekering’ is dan voor jou misschien nog wel belangrijker dan voor studenten. Omdat steeds meer jonge huizenbezitters of huurders in zijn gaan zien dat een inboedelverzekering een zinvolle investering is spelen steeds meer verzekeraars hierop in met speciale inboedelverzekeringen voor jongeren. Met dit in je achterhoofd is het heel slim om ruim de tijd te nemen om inboedelverzekeringen voor jongeren te vergelijken.

Inboedelverzekering vergelijken via Beginner.nl

Omdat er in Nederland ontzettend veel verzekeraars zijn die dit type verzekering aanbieden is het zeker geen overbodige luxe om al die verschillende verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Per verzekeraar kan de dekking namelijk nog al verschillen. Ook is er een groot verschil in de hoogte van de premie die door de verschillende verzekeraars worden gehanteerd.

Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet kan je het best gebruik maken van een online vergelijkingstool. Met zo’n tool vul je jouw wensen, behoeften en persoonlijke omstandigheden in waarna je een duidelijk overzicht krijgt van de mogelijkheden. Je kan direct zien welke verzekerng het best bij jou en jouw specifieke situatie past en of er mogelijk nog kortingen of acties zijn waar je gebruik van kunt maken zodat je nog voordeliger uit bent.

Geen keuze kunnen maken?

63% van onze bezoekers kiest uiteindelijk voor de Lemonade inboedelverzekering
Klik hier om de Lemonade inboedelverzekering te bekijken >

×