Interpolis biedt korting op autoverzekering met AutoModus app

Interpolis biedt korting op autoverzekering met AutoModus app
Leestijd: 2 minuten

Zoals elke partij die met autoverzekeringen te maken zegt: beginnend bestuurders vormen een risicogroep. Het wordt voor jonge automobilisten eigenlijk een beetje vervelend om dit constant te moeten horen. Het enige probleem is: de cijfers wijzen uit dat jonge bestuurders inderdaad een grotere kans hebben om een ongeluk te veroorzaken. Voor beginnende bestuurders die keurig en voorzichtig rijden is deze statistiek natuurlijk ontzettend vervelend aangezien ‘risicogroepen’ een hogere premie voor hun autoverzekering betalen. Zeker als je van jezelf weet dat je verantwoordelijk en risicomijdend bezig bent voelt die hoge premie als een soort discriminatie. Jij wordt gestraft voor het gedrag van andere mensen uit je leeftijdscategorie.

Ongelukken door de smartphone

Interpolis biedt korting op autoverzekering met AutoModus appMensen zijn steeds vaker fulltime bereikbaar. En dan ook nog eens via diverse devices en platformen. De mobiele telefoon, Facebook, Twitter, Instagram, e-mail; de mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Op zich is dat natuurlijk geen probleem. Het wordt echter wel een probleem op het moment dat iemand op zijn mobiele telefoon zit te kijken als hij zijn aandacht ergens anders op zou moeten vestigen.

Bijvoorbeeld omdat diegene op hetzelfde moment een auto aan het besturen is. Iedereen zal zeggen dat het ook niet slim is om tegelijkertijd auto te rijden en met je telefoon bezig te zijn, maar tegelijkertijd gebeurt het erg vaak.

Volgens onderzoek is ‘afleiding’ in 66 procent van de gevallen (mede) de oorzaak van een verkeersongeval. En waar afleiding de oorzaak is daar heeft die afleiding in de meeste gevallen te maken met de smartphone. Logisch dus dat verzekeraars kijken hoe ze dit type ongelukken kunnen helpen voorkomen. Verzekeraar Interpolis heeft met dat doel een leuke actie bedacht.

Een actie waar (jonge) automobilisten mooi van kunnen profiteren. Met een aantrekkelijke korting op de premie als gevolg.

Interpolis Automodus

Een app als middel tegen afleiding die ontstaat door gebruik van de mobiele telefoon. Het klinkt raar. Maar bij Interpolis geloven ze erin. Ze hebben een app ontwikkeld die goed gedrag beloont. Goed gedrag betekent in dit geval dat je tijdens het autorijden je smartphone niet aanraakt. Raak je de telefoon niet aan achter het stuur dan verdien je punten. Het uitdagen van vrienden of collega’s is mogelijk zodat je er een competitie van kunt maken.

Wat helemaal leuk is aan de app: hij werk ook echt. Er is een proefperiode geweest waarin de app werd getest en daaruit bleek dat het rijgedrag van de deelnemers positief werd beïnvloed. Het werd er simpelweg veiliger van op de weg.

Korting op de autoverzekering

Een spelletje spelen via de app waarbij je vrienden of bekenden uitdaagt is leuk. Dat het je rijgedrag positief beïnvloedt is nog leuker. Maar dat je zelfs in aanmerking komt voor een korting tot wel 20 procent op de premie voor je autoverzekering is misschien wel het leukst.

Wanneer je de app van Interpolis downloadt en vervolgens een gebruikersprofiel aanmaakt krijg je 10 procent korting op de premie. Tel dat op bij de 10 procent korting die je krijgt wanneer je de autoverzekering telefonisch of online afsluit en het wordt erg interessant. Let wel op: je moet voor 1 januari 2017 aangeven dat je mee wilt doen met deze verzekeringsvorm.

3.8/59 ratings
Related Posts
Lees vorig bericht:
Gebruik van app levert cadeaus op bij verzekeringen Reaal

Leestijd: 2 minuten De meeste jongeren weten inmiddels prima dat het afsluiten van een verzekering in bepaalde gevallen zeker geen...

Sluiten