Jonge mannen betalen hoge premie voor autoverzekering

Jonge mannen betalen hoge premie voor autoverzekering

Jonge mannen betalen hoge premie voor autoverzekeringDat jongeren door verzekeraars als een risicogroep worden gezien en daarom een hoge premie betalen, bijvoorbeeld voor hun autoverzekering is geen nieuws. Toch is er zelfs onder jongeren vaak nog een groot verschil in de mate waarin een auto wordt verzekerd en hoeveel daar voor wordt betaald. Dat blijkt uit een onderzoek dat Independer uitvoerde naar de autoverzekeringen die in 2014 werden afgesloten.

Jonge mannen

Op basis van 25.000 afgesloten autoverzekeringen die werden onderzocht zijn een aantal interessante conclusies te trekken. Zo blijkt dat mannen in de categorie tot 25 jaar vaak kiezen voor snelle en grote auto’s. zeker wanneer deze gegevens vergeleken worden met andere leeftijdscategorieën en met vrouwen. Dit gegeven is er mede de oorzaak van dat er een hoge premie moet worden betaald. Hoe sneller en groter de auto, hoe hoger de premie. Uit het onderzoek bleek verder dat Duitse auto’s zoals Audi’s en BMW’s bijzonder populair zijn onder jonge mannen.

Jonge vrouwen

Voor wat de categorie vrouwen tot 25 jaar betreft zien we dat deze groep in de keuze voor een auto significant verschilt van de mannen uit dezelfde leeftijdscategorie. Zo kopen vrouwen vaak nieuwere auto’s en betalen ze gemiddeld 11,6 procent minder premie dan de mannen. Dit komt vooral doordat jonge vrouwen vaker een kleinere en lichtere auto kopen. Vanzelfsprekend is een verzekering van een kleinere auto goedkoper dan het verzekeren van een grote BMW.

Vrouwen kopen later een auto

Een opvallend verschil tussen mannen van 18 tot en met 24 jaar en vrouwen die even oud zijn betreft het autobezit. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen in deze groep veel minder vaak een eigen auto hebben dan de mannen. Het verschil is behoorlijk te noemen: mannen hebben namelijk twee keer zo vaak een eigen auto als vrouwen. Voor achttienjarigen is het verschil tussen mannen en vrouwen zelfs nog veel groter. Achttienjarige mannen hebben vier keer zo vaak een auto als achttienjarige vrouwen.

Woonplaats bepaalt deel premie

Jonge mannen betalen dus voor hun grotere, snellere auto een stuk meer premie dan vrouwen. Wie als jongeman in de Randstad woont heeft het zelfs helemaal niet getroffen. Naast leeftijd en type auto bepaalt de postcode namelijk ook voor een groot gedeelte hoe hoog de premie is. Wanneer je in Amsterdam woont betaal je al snel een paar tientjes in de maand meer dan wanneer je op het Groningse platteland woont. Die verschillen per postcode gelden overigens voor zowel mannen als vrouwen.

Jonge mannen betalen hoge premie voor autoverzekering
Recensie
Related Posts