Kies voor een nieuwe zorgverzekeraar

Kies voor een nieuwe zorgverzekeraar

Anno12 ZorgverzekeringBen je tevreden met je zorgverzekeraar? Ja? Mooi! Zo niet dan is er goed nieuws. Er is sinds kort een nieuwe zorgverzekeraar op de markt. En dat is best wel spectaculair nieuws want de markt voor zorgverzekeringen was jarenlang een gesloten geheel. Consumenten konden in de afgelopen jaren kiezen uit negen verschillende aanbieders van zorgverzekeringen. Sinds Anno12 toestemming heeft gekregen van de Nederlandsche Bank en van de Nederlandse Zorgautoriteit om de markt op te gaan is het aantal verzekeraars dus gestegen naar tien.

Anno12 is interessant voor jongeren

Het aantal jongeren dat rookt of excessief drinkt vertoont de laatste jaren een dalende lijn. Ook op andere gebieden leven veel jongeren steeds gezonder. Zo staan jongeren er om bekend dat ze relatief vaak sporten en over het algemeen minder medische klachten hebben dan ouderen. In eerste instantie is dit natuurlijk prettig voor de jongere zelf, maar het kan ook nog korting opleveren op je premie voor de zorgverzekering. En dat is zeker het geval sinds Anno12 actief is op de markt. Deze nieuwe zorgverzekeraar is een coöperatie die inzet op bewustwording omtrent gezondheid en zorg. Dit betekent dat gezond gedrag (dat veel jongeren van nature vertonen door bijvoorbeeld te sporten) wordt gestimuleerd. Hierdoor kan de hoogte van de premie omlaag.

Bewustwording heeft effect op de hele zorgverzekeringsmarkt

Dat de kosten van de Nederlandse gezondheidszorg de laatste jaren de pan uit rijzen is beslist geen nieuws, maar daarom is het nog wel een probleem! Anno12 heeft zich als doel gesteld om de bewustwording rond gezond gedrag definitief op de kaart te zetten, niet alleen voor de leden van haar coöperatie, maar voor alle Nederlanders én de zorgverzekeraars. Volgens Rob Adolfsen (initiatiefnemer van Anno12) is er hier nog veel winst te boeken. Door risicovol gedrag worden er nog te veel ziektekosten gemaakt. Dat kan volgens Adolfsen dus gezonder en bewuster. Over dit onderwerp zegt hij: “Als iedereen dat zou doen, kunnen de kosten van de Nederlandse gezondheidszorg omlaag.”

Anno12 is er voor iedereen

Hoewel Anno12 met de benadering die ze bij deze zorgverzekeraar hebben vooral een zorgverzekeraar lijkt te zijn waar jonge, gezonde mensen zich thuis zullen voelen maakt Anno12 geen onderscheid tussen klanten. Dat mag overigens ook niet, omdat wet- en regelgeving discriminatie op dit gebied verbieden. Rob Adolfsen is gelukkig direct ook heel helder over de intenties waarmee Anno12 de markt op gaat. Bewust gedrag mag dan duidelijk gestimuleerd worden, “voor Anno12 maakt het niet uit of iemand gezond dan wel (chronisch) ziek is”, aldus Adolfsen.

Kies voor een nieuwe zorgverzekeraar
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Studenten zijn vaak slecht verzekerd

Studenten staan er gemiddeld genomen om bekend dat ze zich tijdens hun studie niet erg druk maken over financiële zaken....

Sluiten