Lage benzineprijs voor oude auto’s vaak geen zegen

Lage benzineprijs voor oude auto’s vaak geen zegen

Lage benzineprijs voor oude auto’s vaak geen zegenVeel jongeren met een eigen auto hebben (nog) niet zo heel veel te besteden. Juist daarom rijdt een groot gedeelte van de jongeren rond in een relatief oude auto. Een voordeel is momenteel wel dat de benzineprijs op dit moment zeer laag ligt. Op die manier kan je lekker je kilometers maken terwijl het bedrag dat je bij de benzinepomp moet af tikken steeds behoorlijk meevalt. Een perfecte situatie dus? Toch niet! Juist de lage brandstofprijs verleidt je namelijk om vaker gebruik te maken van je auto, en op termijn kan je dat juist heel veel extra geld kosten, hoe raar dat misschien ook klinkt.

Veel kilometers, veel onderhoudskosten

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een lage benzineprijs leidt tot het afleggen van meer kilometers. Vooral voor de eigenaar van een oudere auto is dit vaak een beetje problematisch. De auto’s die in de jaren ’90 op de markt kwamen zijn namelijk zeer onderhoudsgevoelig. De consequentie van (te) veel kilometers maken met een niet meer zo jonge wagen is dus dat je relatief snel met een kleiner of groter mankement bij de garage belandt.

Is het eenmaal zo ver gekomen dan kost het de monteur in de garage vaak ook nog eens veel tijd om een reparatie uit te voeren aan een auto die 15 tot 20 jaar oud is. Dit in tegenstelling tot de nieuwste generatie personenauto’s waarvan het repareren meestal vrij snel verloopt. Hoe langer een reparatie in beslag neemt, hoe hoger de arbeidskosten natuurlijk zijn die worden gerekend. Op die manier kan je goedkope, oudere auto weleens veranderen in een kosten verslindend voertuig.

Hoe voorkom je hoge onderhoudskosten

De vraag is nu natuurlijk hoe je zo met je auto om kunt gaan dat de kosten binnen de perken blijven. Het logische antwoord is natuurlijk dat je voorzichtig en zuinig met je voertuig om moet gaan, maar daarmee vertellen we je natuurlijk niets nieuws. Beter is het om van te voren in te calculeren hoeveel je bereid bent om te investeren op het gebied van onderhoudskosten. Spreek met jezelf een bedrag af dat je maximaal wilt besteden, bijvoorbeeld 500 tot 700 euro. Blijkt de reparatie van je auto bij een defect duurder uit te vallen, wees dan niet sentimenteel maar neem direct afscheid van je oude brikje. Het aanschaffen van een andere tweedehands auto kost je waarschijnlijk minder dan de reparatie terwijl je langer vooruit kan.

Lage benzineprijs voor oude auto’s vaak geen zegen
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Verzekeringspolis overzichtelijk in digitale poliskluis

Voor veel jonge mensen is het een bekend fenomeen: je bent op allerlei manieren verzekerd (zorgverzekering, autoverzekering, reisverzekering), maar al...

Sluiten