Let goed op waar je jouw inboedelverzekering afsluit

Let goed op waar je jouw inboedelverzekering afsluit

Inboedelverzekering als student kiezenEen inboedelverzekering afsluiten is over het algemeen een verstandige beslissing. Zeker wanneer je vrij veel huisraad hebt kan er bij een calamiteit veel (financiële) schade ontstaan. Over het algemeen zijn al je roerende zaken (zaken die vrij eenvoudig te verplaatsen zijn, een huis bijvoorbeeld is géén roerend goed) die bij je eigen huishouding horen. Wanneer je een inboedelverzekering afsluit kan je kiezen tussen de standaarddekking en de allriskdekking. De standaarddekking wordt, hoe vreemd het ook klinkt, meestal aangeduid met de term “extra uitgebreid”. Sluit je een inboedelverzekering af dan is het het verstandigst om eerst een goede inventarisatie van je eigendommen te maken. Hierdoor wordt de keuze voor het type inboedelverzekering makkelijker.

Zoveel aanbieders, zoveel prijzen

Meestal zijn inboedelverzekeringen die door de verschillende verzekeraars worden aangeboden redelijk goed met elkaar te vergelijken. Er zijn kleine verschillen qua dekking, maar over het algemeen komen de dekkingen overeen. Daarom is het ook zo bijzonder dat de premies die over een inboedelverzekering moeten worden betaald enorm uiteen lopen. Recentelijk onderzoek toont aan dat de duurste inboedelverzekering ruim elf keer duurder is dan de goedkoopste.

Rotterdam als voorbeeld

Om dit verschil duidelijk te maken kijken we naar een Rotterdamse woning met een inboedel die 75.000 euro waard is. Sluit je daar een inboedelverzekering voor af dan betaal je voor de goedkoopste verzekering minder dan 40 euro per jaar. De duurste inboedelverzekering heeft een totale premielast van bijna 425 euro.

Pakketverzekering

Vaak sluiten consumenten een pakketverzekering af. Dit is een combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering. Bij een opstalverzekering wordt de schade die kan ontstaan aan een woning gedekt. Meestal geldt dit ook voor het glaswerk van het gebouw. Ook bij de pakketverzekeringen is er een groot verschil in de hoogte van de premie. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste opstalverzekering bedraagt ongeveer 150 procent.

Ook bij alleen een opstalverzekering is het opletten geblazen

Zoals te verwachten was is er niet alleen een groot verschil in de hoogte van de premie waarneembaar bij een inboedelverzekering of een pakketverzekering (combinatie van inboedelverzekering en opstalverzekering) maar ook bij een op zichzelf staande opstalverzekering. Hier bedraagt het verschil in premie tussen de goedkoopste en de duurste optie ongeveer 235 procent. Daarom; sluit nooit zomaar een verzekering af voordat je hebt gecheckt welke verzekeraar voor jou de meest gunstige premie en voorwaarden heeft.

Let goed op waar je jouw inboedelverzekering afsluit
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Extreme premiestijgingen voor beginnende bestuurders

Schade claimen wordt een duur grapje Dat beginnende bestuurders vaak geconfronteerd worden met een hogere premie dan automobilisten met meer...

Sluiten