Meeùs werd opgericht in 1927 door Joseph Meeùs uit Breda. Doordat hij een ongeluk kreeg met zijn auto raakte hij geïnteresseerd in verzekeringen en het vervolg was dat hij zijn eigen verzekeringskantoor begon. In eerste instantie werden er vooral auto- en brandverzekeringen verkocht, maar het assortiment werd al snel uitgebreid. In 1952 behoorde Meeùs al tot een van de grootste assurantiekantoren van Noord-Brabant. Nu ging het hard: er werd een overeenkomst gesloten met Nillmij (één van de voorgangers van Aegon). Hierdoor nam het aantal werknemers snel toe en werd Meeùs steeds meer een begrip in heel Nederland.

Rond de millenniumwisseling maakte Meeùs een enorme sprong door samen te gaan met een aantal andere verzekeraars. Dit mondde uiteindelijk uit in het feit dat Meeùs en Unirobe fuseerden tot de Unirobe Meeùs Groep. Dit heeft tot gevolg dat er meer dan 2500 werknemers werkzaam zijn bij het concern en dat er meer dan 400.000 particulieren en 50.000 zakelijke klanten met Meeùs in zee zijn gegaan. Meeùs heeft 28 vestigingen door heel Nederland en zelfs een vestiging in België. Er zit dus altijd een kantoor van Meeùs bij jou in de buurt.

Meeùs autoverzekering

Meeùs

Uiteraard heeft Meeùs naast inboedelverzekeringen en zorgverzekeringen ook een mooi assortiment aan autoverzekeringen. Bij Meeùs is het afsluiten van een autoverzekering een interessante mogelijkheid omdat je bij Meeùs profiteert van een aantal leuke voordelen.

Zo heeft Meeùs een bonus/maluskorting tot wel 80%, geen eigen risico wanneer je kiest voor een bij Meeùs aangesloten autoschadeherstelbedrijf (deze regeling geldt helaas niet voor jonge en onervaren bestuurders), vervangend vervoer bij schade en pech en pechhulp is bij de autoverzekering inbegrepen. Bij pech heeft Meeùs een alarmnummer dat dag en nacht bereikbaar is zodat je nooit lang op hulp hoeft te wachten.

Bijkomend voordeel is dat de pechhulp ook geldt voor je aanhangwagen of caravan. Kies bij Meeùs voor een WA-verzekering (alleen dekking wanneer je schade bij anderen veroorzaakt), WA Beperkt Cascoverzekering waarmee je verzekerd bent tegen brand, diefstal en ruitschade.

Wil je nog meer zekerheid dan is het mogelijk om je auto allrisk te verzekeren waardoor vrijwel alle schade wordt gedekt. Is dat nog niet voldoende om je een comfortabel gevoel te geven dan biedt Meeùs ook nog de mogelijkheid om aanvullende dekkingen af te sluiten zoals Schade Verzekering Inzittenden, rechtsbijstand, extra accessoiredekking of 3 jaar nieuwwaardeverzekering.

Meeùs autoverzekering voor jongeren

Meeùs heeft in tegenstelling tot sommige andere verzekeraars geen speciale regeling voor jongere onervaren bestuurders. Omdat jongeren vaker te maken hebben met schade berekenen de meeste autoverzekeraars een hogere premie voor jongeren. Ook Meeùs doet dit.

Is het daarom niet verstandig om als jongere een autoverzekering bij Meeùs af te sluiten? Niet per se, want bij Meeùs profiteer je wel van de vele extra’s die een autoverzekering van Meeùs biedt. Denk hierbij aan de 24 uur per dag bereikbare pechhulp en de snelle schadeafhandeling, maar ook de gratis haal- en brengservice en gratis vervangend vervoer. Wat helemaal service is is dat je auto door Meeùs Schade Service van binnen en buiten wordt gewassen wanneer ze je auto herstellen. Zo komt je auto nog schoner uit een pechsituatie dan hij er in is gegaan.