Met een aanhangwagen of caravan op vakantie

Met een aanhangwagen of caravan op vakantie

Met de caravan op vakantieAls je van plan bent om met de auto op vakantie te gaan is het meenemen van een aanhangwagen of caravan een optie die het overwegen zeker waard is. Houd er in dat geval wel rekening mee dat je in het bezit moet zijn voor een BE-rijbewijs. Als je dit rijbewijs hebt behaald na 19 januari 2013 mag de toegestane maximummassa van de aanhanger (of caravan) niet meer zijn dan 3500 kg. Had je jouw BE-rijbewijs al behaald voor 19 januari 2013 dan geldt er geen maximumgewicht voor de aanhanger. Een B-rijbewijs (een gewoon autorijbewijs) is voldoende om aanhangers tot 750 kilo te trekken.

Verzekeren van een caravan

Je kunt een caravan laten verzekeren tegen brand, diefstal en dergelijke Toch kiezen veel mensen hier niet voor. Maar wat gebeurt er als je bijvoorbeeld met je caravan tegen een andere auto aanrijdt? In dat geval vergoed de wettelijk verplichte WA-verzekering van je auto de schade die je een ander toebrengt. Let goed op! Dit geldt alleen zolang de caravan is gekoppeld aan de auto.

Het kentekenbewijs van een caravan
Caravans onder de 750 kilogram hoeven niet te beschikken over een eigen kentekenbewijs. Als de caravan zwaarder is dan 750 kilogram is dit wel het geval en heeft de caravan dus ook een eigen nummerplaat. Wanneer je dit soort caravans of aanhangers wilt verzekeren moet je aan kunnen tonen dat de caravan een eigen kentekenbewijs heeft. Dit kan je aantonen door het opvragen van een ‘groene kaart’.

Het verzekeren van de caravan zelf tegen schade
Je caravan kan uiteraard tijdens een vakantie ook beschadigd raken als je gewoon rustig op de camping staat. Daar doet je autoverzekering niets aan. Wil je toch met een veilig gevoel op vakantie kunnen gaan dan is het verstandig om een speciale caravanverzekering af te sluiten. Hiermee kan je jouw caravan verzekeren tegen schade zoals hagel, brand en diefstal. Zoek in dat geval wel even goed uit wat er bij zo’n caravanverzekering onder de standaarddekking valt en voor welke zaken je een aanvullende dekking nodig hebt.

Met een aanhangwagen of caravan op vakantie
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Een auto huren tijdens je vakantie

Het is weer zo ver! De vakantie staat voor de deur. Als je met vrienden naar het buitenland vertrekt zal...

Sluiten