Een minilening draait altijd om een relatief klein bedrag. Niet echt een verrassend aangezien dit type lening natuurlijk niet voor niets een minilening wordt genoemd. Een minilening is het soort lening dat je aanvraagt wanneer je snel een beetje extra geld nodig hebt. Omdat het bij minikredieten zo is dat het geld bijzonder snel op je rekening wordt gestort wordt dit type leningen ook wel aangeduid als een flitskrediet.

>> Klik hier om minileningen te vergelijken <<

De mogelijkheid om een kredietje aan te vragen wanneer het geld op bijzonder korte termijn nodig is om een onverwachte uitgave te kunnen bekostigen is soms erg prettig.

Minilening aanvragen als studentTegelijkertijd is het belangrijk dat je je realiseert dat een minilening bepaalde eigenschappen heeft die voor problemen kunnen zorgen. Overigens ontstaan die problemen pas wanneer je van tevoren niet goed hebt nagedacht of een minikrediet een goede oplossing voor je geldprobleem op de korte termijn is.

Bij een minilening wordt er natuurlijk van je verwacht dat je voldoet aan de eisen die aan het aflossen en het betalen van rente voldoet. Mensen die na aanvraag van een flitslening in de financiële problemen komen hebben zich dat soort zaken meestal niet voldoende gerealiseerd. Het afsluiten van een lening blijft natuurlijk altijd je eigen verantwoordelijkheid, maar het is toch goed om er even op te wijzen dat je nooit een lening (zelfs geen minilening) moet afsluiten als je de voorwaarden niet hebt gelezen.

Minilening student

Ben jij student? Dan kom je ongetwijfeld weleens wat geld te kort. Op de één of andere manier is het vaak zo dat een maand in je studententijd vaak net een dag of twee te lang lijkt te duren. Wanneer je echt structureel geld te kort komt is het misschien goed om te gaan bezuinigen op het aantal kratten bier of nieuwe schoenen dat je aanschaft, maar wanneer er incidenteel een keer een stukje maand overblijft terwijl je portemonnee al leeg is kan een minikrediet uitkomst bieden.

Nogmaals: je moet het geleende bedrag later met rente terugbetalen. En het rentepercentage van een minilening is meestal vrij hoog. Maar goed, je bent student, je hebt hersen, dat betekent dat je ze ook moet gebruiken. Jij bent degene die het best in kan schatten of een minilening een goede optie is.

Waarom een minilening aanvragen?

Studenten MinileningenEen minilening gaat om een klein bedrag. De rente is vaak tamelijk hoog. Daarbij komt nog dat een minilening vaak in een korte periode moet worden afgelost. Dat klinkt allemaal niet heel positief. Waarom zou je eigenlijk een minilening aanvragen? Omdat er uiteraard ook wel wat voordelen aan een minilening zitten. Voordelen die andere leenvormen niet kunnen bieden.

En wanneer we de nadelen van een minikrediet noemen dan moeten we natuurlijk de voordelen van een minilening ook noemen. Dus bij dezen! Een reden om een flitslening aan te vragen is de enorm snelle afwikkeling van de leningaanvraag. In sommige gevallen duurt het letterlijk maar een paar minuten voordat je over het geld kunt beschikken. Soms enkele uren, een enkele keer een dag. Het hangt ook een beetje af van de aanbieder die je kiest als degene bij wie je de minilening afsluit.

Snel geld nodig als student

Dat is natuurlijk een heel handig gegeven. Soms heb je gewoon letterlijk op stel en sprong geld nodig. Bijvoorbeeld omdat je er plotseling achter komt dat je nog een verkeersboete moet betalen en de termijn bijvoorbeeld binnen 24 uur verstrijkt. Of omdat je nog boodschappen moet doen en je saldolimiet op je bankrekening is overschreden. Op een houtje bijten is ook niet echt comfortabel.

En extra geld lenen bij DUO kan als student meestal wel, maar voordat die ambtenaren eindelijk doorhebben dat je platzak bent is er meestal al een complete maand verstreken. Ook doen aanbieders van minikredieten meestal niet al te moeilijk over een (negatieve) BKR-registratie. Dat is alweer een voordeel. Want een negatieve BKR-registratie heb je opgelopen voordat je het weet (letterlijk honderdduizenden mensen staan geregistreerd) en zie dan nog maar eens geld bij een bank te lenen.

>> Klik hier om een minilening aan te vragen <<

Minilening zonder loonstrook

Een voordeel van een minilening dat zeker voor studenten erg relevant is hebben we hierboven nog niet genoemd. Namelijk dat een minilening zonder loonstrook aanvragen de gewoonste zaak van de wereld is. Nu vraag jij je misschien af wat een loonstrook nou eigenlijk met een lening te maken heeft, maar dat is vrij simpel. Het draait allemaal om kredietwaardigheid. Banken en andere instellingen willen dat jij je lening terugbetaalt. Om aan te tonen dat je dat ook echt kunt wil een bank dat je een vast inkomen hebt. En om dat te controleren vragen ze om een loonstrook.

Daar ben je als student mooi klaar mee! Want jij hebt (normaal gesproken) geen vaste baan. Je studie neemt al tijd genoeg in beslag. Een loonstrook kan je dus niet tonen. Het gevolg: de bank zegt “nee” als je om een lening komt vragen. Aanbieders van een flitslening zonder loonstrook willen uiteraard ook dat je jouw lening aflost, maar dit soort aanbieders begrijpen dat het voor sommige mensen nu eenmaal niet mogelijk is om een loonstrook te laten zien. En dus vragen ze er niet om. Dat komt jou als student natuurlijk uitstekend van pas.