Motor importeren vanuit het buitenland

Motor importeren vanuit het buitenland

Motor importeren vanuit het buitenlandSteeds meer jongeren zijn niet alleen in het bezit van een autorijbewijs, ook een motorrijbewijs komt onder jongeren steeds meer in trek. Een gevolg daarvan is dat ook het aantal motoren dat wordt verkocht aan jonge bestuurders toeneemt. Misschien ben jij wel iemand die op het punt staat om een motor aan te schaffen. Uiteraard hoort dar ook een motorverzekering bij. Voor een motorverzekering geldt dat je er wel even voor moet gaan zitten om de meest geschikte polis te kunnen vinden, importeer je een motor uit het buitenland dan zijn er daarnaast nog een aantal punten om goed rekening mee te houden.

Geldig Nederlands kenteken

Voordat je een motorverzekering af kunt sluiten voor een motor die je uit het buitenland importeert moet er nog een hoop gebeuren. Een van de belangrijkste zaken is het verkrijgen van een geldig Nederlands kenteken. Heb je dit kenteken (nog) niet dan is het niet mogelijk een verzekering af te sluiten. Om een kenteken te kunnen krijgen moet de motor worden gekeurd bij het RDW-keuringstation. Een klein probleempje is echter dat je niet naar het keuringsstation toe mag rijden zonder kenteken. Het lijkt op die manier een beetje een ‘kip-of-ei-situatie, maar uiteraard is er een oplossing.

Je hebt in dit geval twee mogelijkheden. Ofwel vervoer je de motor zonder er op te rijden (busje of aanhanger), ofwel vraag je een eendagskenteken aan. Met dit kenteken mag je op één dag (de dag van de keuring) met je motor van en naar het RDW-keurstation rijden. Krijg je een eendagskenteken toegewezen dan moet je de motor (WA) verzekeren voor die ene dag met gebruikmaking van je eendagskenteken. Wanneer de motor door de RDW is goedgekeurd wordt je definitieve kenteken naar je opgestuurd. Is de plaat binnen dan kan je de motor op de gebruikelijke manier verzekeren en staat niets je meer in de weg om de Nederlandse wegen te verkennen.

Nadeel eendagskenteken

Hoewel moet worden toegegeven dat het invoeren van het eendagskenteken best een slimme zet is geweest van het RDW om het mogelijk te maken om verzekerd en al naar de keuring te komen is het natuurlijk wel weer een administratieve handeling die je uit moet voeren. Helaas duurt het enkele dagen voordat je het eendagskenteken ontvangt, en dus zal je ook even geduld moeten hebben voordat je de motor kan laten keuren. Wil je daar niet op wachten dan is een aanhanger huren de snelste oplossing.

Motor importeren vanuit het buitenland
1 (20%) 1 recensies
Related Posts
Lees vorig bericht:
Een extra reden om een reisverzekering af te sluiten

De vakanties komen weer in zicht en dus beginnen veel mensen terecht weer na te denken over de vraag of...

Sluiten