Negatief reisadvies en je reisverzekering

Negatief reisadvies en je reisverzekering

Op reis gaan is over het algemeen leuk om te doen. Je ziet nieuwe dingen, ontmoet mensen die je nog niet kende en je komt terug met interessante verhalen. Reizen kan heel spectaculair zijn. Geen wonder dat met name veel jongeren ervoor kiezen om eens een kijkje (ver) buiten de landsgrenzen te nemen. Bovendien hebben jongeren vaak de tijd en de vrijheid om op reis te gaan. Herken je het bij jezelf? Ga jij misschien binnenkort wel een reis maken naar een bijzondere bestemming? Zorg dan in elk geval dat je goed voorbereid bent. Ook in het geval van onvoorziene omstandigheden.

Bestemmingen met issues…

Negatief reisadvies en je reisverzekeringJe kunt er natuurlijk gewoon voor kiezen om ergens aan de Costa del Sol aan het strand te gaan liggen of Italiaanse steden te bekijken, maar veel jongeren gaan liever naar wat minder voor de hand liggende bestemmingen. Rondreizen in Zuid-Amerika, op safari in Afrika of een reis met de Transsiberië Express; dat soort werk. Een hele belevenis over het algemeen, zeker omdat dit soort tripjes vaak ook best wel spannend zijn.

In veel landen op de wereld is het nu eenmaal net wat minder goed geregeld dan we in Nederland gewend zijn. Bovendien is in diverse gebieden de kans op (politieke) onrust aanwezig. Het is natuurlijk belangrijk om daar rekening mee te houden. Wat dat betreft is het verstandig om jezelf goed te laten informeren voordat je aan je reis begint. Daarvoor is het Ministerie van Buitenlandse Zaken de aangewezen instantie. Dit ministerie geeft namelijk reisadviezen af. Die adviezen bieden waardevolle informatie over de toestand op je reisbestemming en bovendien krijg je tips over wat wel, en wat juist niet te doen.

Je reisverzekering in een risicogebied

Niet alleen jij als reiziger neemt (als het goed is) reisadviezen serieus, je reisverzekeraar doet dat ook. Of een negatief reisadvies naar een bepaalde plek consequenties heeft voor (de dekking van) je reisverzekering is afhankelijk van de verzekeraar waarbij je de verzekering hebt afgesloten. In de polisvoorwaarden vind je informatie over de manier waarop de verzekeraar omgaat met negatieve reisadviezen. Nu is het doorspitten van polisvoorwaarden natuurlijk niet echt een leuke bezigheid, maar wanneer je naar een “risicogebied” gaat is het toch verstandig om dit even te doen. Je weet dan in elk geval waar je aan toe bent.

Touroperator en negatief reisadvies

Wanneer er sprake is van een negatief reisadvies op jouw bestemming maakt het nogal wat ui of je op eigen houtje naar die plaats toegaat of als onderdeel van een door een touroperator georganiseerde reis. Is dat laatste het geval? Dan bepaalt de touroperator of een reis naar een ‘risicogebied’ doorgaat. En wanneer een reis niet wordt geannuleerd kan jij je geld niet terugkrijgen wanneer je zelf besluit dat je het gebied te gevaarlijk vindt om heen te gaan.

Negatief reisadvies en je reisverzekering
4 (80%) 1 recensies
Related Posts
Waarom Winterbanden? ( 16 jul,2014 )
Lees vorig bericht:
Jonge bestuurders zijn kilometervreters

Beginnende bestuurders zijn steeds bijzonder vaak op de weg te vinden. De cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek...

Sluiten