Onbezorgd skiën met de juiste verzekering

Onbezorgd skiën met de juiste verzekering

Onbezorgd skiën met de juiste verzekeringHet wintersportseizoen 2016 is nog steeds in volle gang. Veel van de bekende skigebieden in Europa houden hun pistes tot in april open voor de sneeuwliefhebbers. Er zijn zelfs plekken waar je tot in mei op de lange latten kunt staan. Voorbeelden hiervan zijn onder andere St. Moritz in Zwitserland en Val Thorens in Frankrijk. Kortom, wanneer je alsnog wilt gaan wintersporten ben je er nog ruim op tijd bij. Kies je voor ski’s of voor het snowboard? Dat moet je uiteraard helemaal zelf weten, als je maar wel zorgt dat je de juiste reisverzekering hebt afgesloten. Een valpartij waar later nog onverwachte en bijzonder hoge kosten bij komen kijken doet namelijk extra veel pijn…

Reisverzekering met wintersportdekking

Het klinkt vrij overzichtelijk: een reisverzekering dekt de kosten die je voor je kiezen krijgt als er tijdens je reis (in dit geval op wintersport) iets onverwachts gebeurt. Denk aan een ongeval of aan diefstal van je eigendommen. Toch zit de werkelijkheid (uiteraard) een stukje weerbarstiger in elkaar. Door de meeste verzekeraars wordt wintersport namelijk aangemerkt als een “gevaarlijke sport”. In de meeste gevallen worden kosten die samenhangen met wat je op de piste uitspookt dus niet standaard vergoed. Om te zorgen dat je specifiek voor de wintersport goed verzekerd bent is een aanvullende wintersportdekking eigenlijk noodzakelijk.

Zaken die niet standaard vergoed worden

Hoe belangrijk het is om een aanvullende dekking af te sluiten is gemakkelijk aan te tonen als we een paar (willekeurige) voorbeelden op een rijtje zetten waarbij je zonder de aanvullende wintersportdekking behoorlijk financieel in de aap gelogeerd bent. Stel je hebt ski’s en skipassen geregeld voor de gehele periode dat je op wintersport gaat: wanneer je na één dag al een been breekt kan je die uitrusting natuurlijk niet meer gebruiken, maar de uitgave heb je al gedaan. In dit geval springt je verzekering bij wanneer je een wintersportdekking hebt afgesloten. Ook voor wat betreft de medische kosten is een aanvullende dekking niet te versmaden.

Wanneer je halverwege de zwarte piste in de kreukels ligt moet je namelijk naar het ziekenhuis vervoert worden. Omdat een gewone ambulance niet op de piste kan komen moet je met specialistische voertuigen (in het meest extreme geval een helikopter) uit de sneeuw worden geplukt. Dat is niet gratis! Ook de kosten die in het ziekenhuis worden gemaakt worden door een standaard reisverzekering niet volledig gedekt. Er wordt namelijk uitgegaan van het prijspeil in Nederland, en vaak is het zo dat medische behandelingen in het buitenland een stuk duurder uitvallen. Het is duidelijk: een wintersportdekking bovenop je reisverzekering is een essentiële toevoeging.

Onbezorgd skiën met de juiste verzekering
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Studievertraging? Een rechtsbijstandverzekering is nuttig

Als student wordt je geacht flink te investeren in je studie. Zeker nu de studiefinanciering is vervangen door een leenstelsel...

Sluiten