Op vakantie naar Duitsland? Let op voor schade!

Op vakantie naar Duitsland? Let op voor schade!

Op vakantie naar Duitsland? Let op voor schade!Het is de nachtmerrie van elke vakantieganger, ergens op een Europese (snel)weg krijg je een ongeluk. Als je geluk hebt is er alleen schade aan je auto, maar zelfs dat is natuurlijk al extreem vervelend. Voor jonge automobilisten komt daar nog eens bij dat deze groep sowieso al een extra risico loopt, want jonge, en dus onervaren, automobilisten krijgen statistisch gezien de meeste ongevallen. Wie bang is voor een ongeluk moet volgens een recent Nederlands onderzoek in elk geval niet naar Duitsland op vakantie gaan, want daar blijken vakantiegangers de grootste kans te hebben op een ongeval; dit geldt in elk geval voor Nederlanders waarop in dit onderzoek uiteraard de meeste focus is gelegd.

Gevaarlijke landen

Niet alleen in Duitsland is de kans op een auto-ongeluk in de vakantie aanzienlijk, ook België, Frankrijk, Engeland en Oostenrijk scoren hoog in deze negatieve lijst. Ongelukken waarbij een automobilist betrokken is die niet afkomstig is uit het land waar het ongeluk plaatsvindt komen per jaar zo’n 500.000 keer voor in Europa.

Afhandeling ongeluk in het buitenland

Wanneer je onverhoopt betrokken raakt bij een auto-ongeluk in het buitenland is het natuurlijk in eerste instantie te hopen dat er geen lichamelijk letsel mee gepaard gaat. Maar zelfs als je er zelf ongeschonden vanaf komt kan er natuurlijk nog steeds sprake zijn van materiële schade. Die moet natuurlijk goed afgehandeld worden, en in het buitenland gaat dat vaak net even anders dan je in Nederland gewend bent. Het is daarom van groot belang dat je voordat je op vakantie gaat genoeg informatie inwint voor het geval dat… Een van de belangrijkste dingen om mee te nemen naar het buitenland is een Europees schadeformulier. Dit wordt uitgereikt als je een autoverzekering afsluit. Het Europese schadeformulier is in heel Europa geldig en maakt het afhandelen van schade een stuk eenvoudiger.

Groene kaart

Je hebt van die zaken die weliswaar niet verplicht zijn, maar wel reuze handig als de nood aan de man is. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde ‘Groene Kaart’. Dit is het verzekeringsbewijs van je auto. Het nummer dat te vinden is op de groene kaart moet je invullen op het (al eerder genoemde) Europese schadeformulier. Hoewel de Groene Kaart niet verplicht is kan dit documentje voor veel herkenning zorgen. De Groene Kaart ziet er in heel Europa namelijk hetzelfde uit, dus hiermee voorkom je geruzie in een vreemde taal over de vraag of je wel verzekerd bent.

Op vakantie naar Duitsland? Let op voor schade!
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Wat doe jij bij pech onderweg?

Pech onderweg, iedereen die regelmatig met de (eigen) auto de weg op gaat komt het vroeg of laat tegen. Maar...

Sluiten