Reaal laat claimgedrag invloed hebben op premie inboedelverzekering

Reaal laat claimgedrag invloed hebben op premie inboedelverzekering
Reaal laat claimgedrag invloed hebben op premie inboedelverzekering

Wanneer je als student of als werkende jongere zo slim bent geweest om een inboedelverzekering af te sluiten kan je dat veel voordelen opleveren. Het is nu eenmaal zo dat niet iedereen in Nederland op een fatsoenlijke manier aan zijn geld wil komen en inbraken worden helaas regelmatig gepleegd. Je laptop, iPhone of tablet is een gewild doelwit. Is er iemand met één van je gadgets vandoor dan prijs jij jezelf gelukkig dat je een inboedelverzekering hebt afgesloten.

Ben je slachtoffer van een inbraak dan neem je gewoon contact op met je verzekeringsmaatschappij en de schade wordt (volgens de voorwaarden) vergoed. Schade claimen is natuurlijk volkomen logisch, want je hebt natuurlijk niet voor niets een inboedelverzekering afgesloten. De meeste Nederlanders met een verzekering denken volgens dat patroon en dus wordt er behoorlijk veel geclaimd. Soms wordt er zelfs schade geclaimd die op z’n minst dubieus is. Een bepaalde groep verzekerden staat zelfs bekend als ‘notoire claimers’. Leuk voor hen, maar niet voor de andere verzekerden. Wanneer er veel geclaimd wordt gaan de premies namelijk omhoog. Goed beschouwd ga jij er dus op achteruit als iemand anders uitzonderlijk veel en vaak schade claimt. Kan dat niet anders?

Reaal: Vaak claimen is meer betalen

Dat een kleine groep verzekerden met hun claimgedrag de premies omhoog jaagt is niet alleen vervelend voor de overige verzekerden, veel verzekeringsmaatschappijen vinden het ook niet echt leuk. Want een verzekeraar zit er natuurlijk niet op te wachten dat ze de premies moeten verhogen doordat enkele verzekerden voor elk wissewasje een rekening indienen. Bij Reaal Verzekeringen zijn ze er in elk geval wel klaar mee. De goeden hoeven volgens Reaal niet langer meer onder de kwaden te lijden. Daarom past Reaal de premies voor bepaalde verzekeringen (waaronder de inboedelverzekering) aan voor een groep ‘extreme claimers’. Voor deze groep kan de premie worden verhoogd met (in heel extreme gevallen) wel 100 procent. Ook forse premiestijgingen van 50 of 75 procent zijn volgens Reaal een optie. Met die maatregel probeert Reaal te voorkomen dat de gemiddelde verzekerde elk jaar met een onnodig hoge premieverhoging wordt geconfronteerd.

Wat zijn ‘extreme claimers’?

Heb jij een inboedelverzekering lopen bij Reaal, dan hoef je niet direct bang te zijn dat deze verzekeraar je vanaf nu keihard aan zal pakken. Voor veruit de meeste klanten van Reaal biedt deze nieuwe policy met betrekking tot extreem claimen juist voordelen. Volgens Reaal bedraagt de groep ‘extreme claimers’ die met een enorme verhoging van de premie zullen worden geconfronteerd slechts ongeveer 2 procent van het totale klantenbestand. De kans dat jij daarbij zit is dus statistisch gezien niet erg groot. In feite is het zelfs zo dat de kans vrij groot is dat je met deze nieuwe maatregel bij Reaal juist goedkoper uit bent omdat de verzekeringsmaatschappij er op deze manier in slaagt om de premies laag te houden. Misschien zelfs wel lager dan de concurrentie.

Reaal laat claimgedrag invloed hebben op premie inboedelverzekering
5 (100%) 1 recensies
Related Posts
Lees vorig bericht:
Negatief reisadvies en je reisverzekering

Op reis gaan is over het algemeen leuk om te doen. Je ziet nieuwe dingen, ontmoet mensen die je nog...

Sluiten