Reisverzekering op aanraden van reisbureau is vaak te duur

Reisverzekering op aanraden van reisbureau is vaak te duur

Reisverzekering op aanraden van reisbureau is vaak te duurWanneer je op vakantie gaat wil je vanzelfsprekend je zaakjes goed op orde hebben. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je tijdens je reis optimaal kan genieten. Daarom is het ook zeker aan te raden om goed naar een reisverzekering te kijken, mocht er iets vervelends gebeuren dan is het natuurlijk prettig als je daar zo min mogelijk financiële schade van ondervindt. Dat vakantiegangers zich terecht mee bezig houden is inmiddels ook doorgedrongen tot de reisbureaus. Zij staan voor je klaar om je te helpen een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten. Maar zijn de adviezen van reisbureaus eigenlijk wel betrouwbaar?

Mysteryshoppers krijgen dure verzekeringen aangesmeerd

Om goed te kunnen uitvinden of de aangeboden hulp van een reisbureau nu daadwerkelijk het juiste advies inhoudt stuurde de consumentenbond een aantal mysteryshoppers op pad om dit eens goed te gaan uitzoeken. En wat bleek? In bijna 75 procent van de gevallen werd door het reisbureau een reis- of annuleringsverzekering aangeboden die, zoals de consumentenbond het omschreef, “behoorlijk prijzig” was. In sommige gevallen werd een verzekering aangeraden die tot 80 euro duurder uitviel dan de goedkoopste verzekering met voldoende dekking voor de betreffende reis. Of het hier ging om bewuste misleiding, of dat het personeel van het reisbureau gewoon niet genoeg kennis had kon overigens niet worden vastgesteld.

Verzekeringen niet alleen duur, klant vaak ook oververzekerd

Uit het onderzoek dat de consumentenbond uitvoerde bleek niet alleen dat er dure verzekeringen werden geadviseerd, ook werden klanten vaak oververzekerd. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde wintersportdekking die vaak werd aangeraden. Voor skiën zou zo’n dekking een terechte aanbeveling zijn, maar wanneer iemand aangaf dat hij alleen ging langlaufen werd de extra dekking alsnog geadviseerd. Onnodig, want langlaufen valt al onder de standaarddekking van een reisverzekering.

Sluit geen reisverzekering af in het reisbureau

Als je een reis uitzoekt in een reisbureau is het misschien een logisch gevolg om daar ook direct de reisverzekering af te sluiten. Uit de voorbeelden die zijn gegeven blijkt al dat dit niet zo verstandig is, voor je het weet betaal je te veel. Verstandiger is het om thuis rustig de verschillende reisverzekeringen te vergelijken, de voorwaarden op een rijtje te zetten en vervolgens pas de verzekering af te sluiten. Op zich heeft het afsluiten van een reisverzekering ook helemaal geen haast: tot de dag voor je vertrekt kan je een reisverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering moet meestal één tot maximaal twee weken na de boeking worden afgesloten.

Ga jij op vakantie en zoek je een reisverzekering? Vergelijk ze hier>

Reisverzekering op aanraden van reisbureau is vaak te duur
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Heb je wat aan de klantenservice van je zorgverzekeraar?

Vrijwel iedereen heeft het wel eens meegemaakt: je krijgt een rekening van de zorgverzekeraar op de mat waar je een...

Sluiten