Een reisverzekering is een verzekering die schade dekt die je op kunt lopen wanneer je op reis bent. Omdat je natuurlijk nooit weet wat je onderweg allemaal tegenkomt is het afsluiten van een reisverzekering een verstandig besluit dat je een hoop vervelende consequenties kan besparen.

VerzekeraarKenmerkenPrijs (vanaf) 
Allianz Global AssistanceAllianz
 • Bagage € 1500
 • Eigen risico € 75
 • Tot 15% jongerenkorting
€ 2.12
Per maand
Meer informatie >
FBTOFBTO
 • Bagage € 3000
 • Eigen risico € 100
€ 1.97
Per maand
Meer informatie >
Univé Reisverzekering studentUnivé
 • Bagage € 1000
 • Eigen risico € 50
€ 2.34
Per maand
Meer informatie >
Ohra ReisverzekeringOHRA
 • Bagage € 2500
 • Eigen risico € 70
€ 2.39
Per maand
Meer informatie >
InsharedInshared
 • Bagage € 2500
 • Eigen risico € 100
€ 2.95
Per maand
Meer informatie >
Centraal BeheerCentraal Beheer
 • Bagage € 3000
 • Eigen risico € 0
€ 3.73
Per maand
Meer informatie >
Aegon ReisverzekeringAegon
 • Bagage € 1500
 • Eigen risico € 0
€ 4.07
Per maand
Meer informatie >

De meeste mensen die een reisverzekering afsluiten kiezen tussen één van de twee meest voorkomende vormen van een reisverzekering. Dit zijn de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is over het algemeen de beste optie wanneer je een korte vakantie hebt gepland.

De kortlopende reisverzekering dekt namelijk reizen tot en met 21 dagen per jaar. Ga je vaker per jaar op vakantie of duren je vakanties vaak langer dan drie weken dan kan je in de meeste gevallen het best een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Een reisverzekering dekt schade die ontstaat tijdens een reis. Dat betekent dus dat de reis in eerste instantie sowieso door moet gaan. Als je een reis om een zwaarwegende reden moet annuleren (ziekte, overlijden van een familielid) dan keert je reisverzekering de kosten die daaraan verbonden zijn niet uit. Om deze schade te dekken heb je een annuleringsverzekering nodig in plaats van een reisverzekering

Studenten reisverzekering Vergelijken

Er wordt wel eens gezegd dat je studententijd de mooiste tijd van je leven is. Of dat daadwerkelijk zo is, is natuurlijk maar de vraag. Wat wel duidelijk is: in je studententijd heb je een mate van vrijheid die je daarna niet meer snel zult tegenkomen. Dat is ook de reden dat studenten relatief veel en vaak reizen. Het afsluiten van een reisverzekering voor studenten is dan een logische stap.

Reisverzekeringen voor Jongeren en Studenten

Omdat studenten voor verzekeraars een interessante doelgroep zijn bieden de meeste verzekeraars in Nederland speciale reisverzekeringen aan die speciaal zijn toegesneden op de wensen van studenten. Een goed voorbeeld hiervan is het dekken van bepaalde ‘extreme’ sporten. Hierbij moet je denken aan duiken, skiën en snowboarden of bungeejumping. Dit zijn activiteiten die studenten graag ondernemen tijdens hun reizen. Verzekeraars houden hier rekening mee door deze zaken voor studenten op te nemen in het studentenpakket.

Omdat inmiddels bijna elke verzekeraar de gunst van de studenten probeert te winnen zijn er ongelooflijk veel reisverzekeringen voor studenten op de markt. En het vervelende is, er is er niet één gelijk aan de ander! Ofwel is de dekking net wat anders dan bij een concurrent, ofwel verschilt de premie in hoogte. Kortom, het is ontzettend lastig om een goede afweging te maken in de zoektocht naar de reisverzekering die het best bij jou past. In dat opzicht is een studenten reisverzekering vergelijken met de concurrentie al een avontuur op zich!

Reisverzekering voor jongeren Vergelijken

Ook voor jongeren die niet studeren is een reisverzekering een verzekering waar je hoe dan ook een keer mee te maken krijgt. Het feit dat je niet studeert betekent natuurlijk niet dat je niet van een goede vakantie of een verre reis houdt. Dat snappen de verzekeraars die reisverzekeringen voor jongeren aanbieden gelukkig ook wel. In theorie kan je als jongere tot je 27ste ingeschreven staan op de reisverzekering van je ouders.

Veruit de meeste jongeren kiezen er echter voor om zelfstandig een jongeren reisverzekering af te sluiten. Dat is ook wel logisch. Je wilt tenslotte toch graag een stukje zelfstandigheid. En één ding is zeker, als je op de verzekering van je ouders blijft meeliften zit die zelfstandigheid er op dat punt in elk geval niet in.

De belangrijkste reden om je goed te verzekeren als je op reis gaat heeft te maken met het feit dat ziekenhuiskosten in het buitenland vaak vele malen hoger liggen dan in Nederland. Als je verzekerd op reis gaat worden de medische kosten echter gedekt door je reisverzekering. Omdat elke reis en elke jongere anders in elkaar zit is het slim om voor je een jongeren reisverzekering afsluit goed te kijken wat de opties zijn. Je moet een jongeren reisverzekering vergelijken met die van concurrerende verzekeraars. Op die manier weet je zeker dat je uiteindelijk de juiste keuze maakt.

Reisverzekering vergelijken via Beginner.nl

Er bestaat bijna niet zoiets als een standaard reisverzekering. De dekkingsgraad hangt af van heel veel verschillende zaken. Hoe lang duurt de reis, blijf je in Nederland, Europa of ga je op reis naar een ander continent, zijn er ‘gevaarlijke’ activiteiten die je gaat ondernemen en welke zaken wil je precies laten verzekeren? Juist omdat het antwoord op de vraag wat de beste verzekering is afhangt van al die factoren kan een goedgekozen reisverzekering je veel geld besparen. Zeker als er daadwerkelijk een ongeval plaatsvindt of wanneer je bijvoorbeeld wordt bestolen.

Een (jongeren) reisverzekering vergelijken levert dus veel op. Maar het kost ook iets: namelijk tijd. Toch is het mogelijk om snel en duidelijk een overzicht te krijgen van de reisverzekeringen die het beste bij jou passen. Door de handige en eenvoudige tool op onze website te gebruiken weet je in no-time welke keuze jou het meeste voordeel oplevert. Het geld dat je op die manier bespaart kan je mooi gebruiken voor dat extra biertje tijdens je vakantie.

Geen keuze kunnen maken?

59% van onze bezoekers kiest uiteindelijk voor de Allianz reisverzekering
Klik hier om de Allianz reisverzekering te bekijken >

×