Reisverzekeringen in 2021 meer gericht op corona

Reisverzekeringen in 2021 meer gericht op corona

Het reizen lijkt in 2021 weer wat toe te nemen. Zeker op het moment dat er weer mogelijk wordt omdat langzaam maar zeker veilige plekken op de wereld te vinden zullen zijn. Wel is het zo dat je meer dan in 2020 te maken hebt met verzekeraars die voorbereid zijn op het feit dat er zoiets bestaat als het coronavirus. Daarom is het dus zeker ook belangrijk om te bekijken hoe verzekeraars omgaan met de situatie. Zo weet je waar je aan toe bent wanneer je daadwerkelijk weer op reis gaat.

Letten op de voorwaarden

Het belangrijkste wat je moet doen is letten op de voorwaarden van de reisverzekering. In 2021 zijn die anders dan voorheen het geval was. Dat komt omdat de verzekeraars inmiddels weten dat het virus rondgaat en dat dit effecten heeft op de manier waarop vakanties kunnen verlopen. Denk aan zoiets simpels als de quarantaine. De kans dat die kosten nog vergoed worden, is eigenlijk niet heel groot meer. Dit is immers wel duidelijk voor iedereen die nu op reis gaat. Dit is echter bij lange na niet het enige waar je mee te maken zal krijgen.

Andere kosten die een rol spelen

Ook andere kosten die tevoorschijn kunnen komen door de situatie zoals die in 2021 is hebben een nieuwe plek in de reisverzekeringen gekregen. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde medische kosten. Of denk aan de kosten die een langer verblijf door bijvoorbeeld een quarantaine of een vliegverbod zouden kunnen worden gemaakt. Die zitten in veel gevallen niet langer in de verzekeringen. Daarbij is het wel belangrijk om de situatie goed te bekijken. Heeft het namelijk met corona te maken, of zijn er andere redenen? Dit kan nog wel een groot verschil in de dekking spelen voor jou

De situatie goed monitoren

Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je de situatie goed blijft monitoren. Het is bijvoorbeeld goed om in de gaten te houden hoe het met de reisadviezen gesteld is. Hoe staan de zaken ervoor op jouw vakantiebestemming in de aanloop naar je reis? Welke maatregelen gelden er bovendien in het land van bestemming? Dit kan namelijk ook een groot verschil maken. Sommige landen hebben bepaalde voorwaarden gesteld voor je het land in mag. Veel landen hebben bovendien geldende regels in de openbare ruimte. Dit kan ook een effect hebben op hoe het met je reisverzekering is gesteld.

Andere mogelijkheden bekijken

Door de veranderde voorwaarden van de reisverzekeringen, is het ook goed om te bekijken wat je verder kan doen. Zo is het goed om de annuleringsvoorwaarden goed in de gaten te houden. Je kunt namelijk in sommige gevallen veilig boeken en je geld terugkrijgen als je annuleert. In andere gevallen is dat echter weer niet het geval. Dit heeft dus ook effect op de plek waar je je vakantie boekt. Het is altijd slim om al deze zaken goed door te nemen voor je uiteindelijk een keuze maakt. Zo wordt de vakantie toch geslaagd.