Ruim de helft van de studenten heeft geen inboedelverzekering

Ruim de helft van de studenten heeft geen inboedelverzekering

Ruim de helft van de studenten heeft geen inboedelverzekeringSteeds meer studenten beginnen te beseffen dat het afsluiten van een inboedelverzekering voor het studentenhuis of de studentenkamer best handig is. Uit de laatste cijfers blijkt dan ook dat steeds meer uitwonende studenten een inboedelverzekering afsluiten. Inmiddels bedraagt dit percentage 46 procent. Dat betekent nog steeds dat meer dan de helft van de uitwonende studenten maar moet hopen dat ze door diefstal of inbraak geen dure spullen als een laptop, smartphone of pc kwijtraken.

Heb jij al een inboedelverzekering? Vergelijk hier alle inboedelverzekeringen >>

Veilig gevoel

Studenten worden van nature gezien als laks, en het is dan ook logisch om deze laksheid te zien als oorzaak van het feit dat minder dan de helft van de studenten een inboedelverzekering heeft. Toch is dat te kort door de bocht, want wellicht is er een andere oorzaak. Uit een recente enquête blijkt namelijk dat een relatief groot gedeelte van de studenten zijn of haar studentenstad als (zeer) veilig beschouwd. Logischerwijs heeft iemand die zich veilig voelt een minder grote behoefte om een verzekering af te sluiten.

Nijmegen veilig, Amsterdam niet

Tussen de verschillende studentensteden in Nederland bestaan overigens grote verschillen in de mate waarin studenten zich veilig voelen. In de enquête komt Amsterdam wat dat betreft niet zo best uit de bus; slechts 14 procent van de ondervraagde studenten voelt zich hier veilig. Voor Utrecht (35 procent) en Groningen (41 procent) is dit al een stuk hoger. Leiden en Delft komen net boven de 50 procent uit en Nijmegen wordt onbetwist als veiligste studentenstad ervaren. Van de ondervraagde Nijmeegse studenten voelt maar liefst 60 procent zich veilig of zelfs zeer veilig.

Angst voor schade

In de enquête die werd uitgevoerd door Studenten Wegwijzer werd aan de respondenten verder nog gevraagd op welke plekken ze het meest bang waren het slachtoffer van diefstal (bijvoorbeeld van laptop of mobiele telefoon) te worden. Zoals enigszins te verwachten zijn studenten met name bang om buitenshuis bestolen te worden. 58 procent van de ondervraagden zag dit als het grootste risico. Slechts 13 procent zag de eigen woning of kamer als de plaats met het meeste risico op diefstal.

Inboedelverzekering met dekking buitenshuis

Met bovenstaande cijfers in het achterhoofd zou je denken dat het aantal studenten dat een inboedelverzekering met dekking buitenshuis heeft afgesloten relatief groot is. Niets is echter minder waar. Van alle studenten die een inboedelverzekering hebben afgesloten heeft slechts 16 procent een dekking die ook buitenshuis geldig is. mogelijk komt dit omdat er in dat geval een extra module moet worden afgesloten waardoor de premie omhoog gaat.

Ruim de helft van de studenten heeft geen inboedelverzekering
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Autoverkoop stijgt in Nederland

Juli 2015 was een prima maand voor de automarkt in Nederland. In vergelijking met juli 2014 werden er 14 procent...

Sluiten