Smartphone verzekeren? Betaal niet dubbel!

Smartphone verzekeren? Betaal niet dubbel!

Smartphone verzekeren? Betaal niet dubbel!De kans is groot dat je erg aan je smartphone bent gehecht, dus dat je voorzorgsmaatregelen neemt om te voorkomen dat je financiële schade lijdt is op zich logisch. De vraag is echter hoe je dat het beste kunt doen in het geval van een smartphone. De verkoper in de winkel weet het meestal wel; hij raadt je aan om een speciale smartphoneverzekering af te sluiten. Dat lijkt misschien een goed idee, maar is het dat ook? Volgens de consumentenbond is dat helemaal niet zo zeker.

Inboedelverzekering of reiskostenverzekering geldt ook voor een smartphone

De kans dat je een smartphone dubbel verzekert is volgens de consumentenbond vrij groot. Als je namelijk een inboedelverzekering of reiskostenverzekering hebt afgesloten wordt schade aan een smartphone meestal voor minimaal een bepaald percentage vanuit deze verzekering gedekt. Vanwege de voorwaarden is het echter wel zo dat je bij schade vrijwel nooit het volledige bedrag van de telefoon krijgt uitgekeerd. Dit is precies het punt waar een verkoper van een smartphone op zal hameren als hij probeert je een speciale smartphoneverzekering aan te smeren. Maar dekt een speciale smartphoneverzekering dan wel alle schade?

Ook de smartphoneverzekering heeft ontbindende voorwaarden

Hoewel je op het moment van aanschaf meestal niet alle voorwaarden van een smartphoneverzekering bij de hand hebt lijkt zo’n verzekering een handige manier om extra zekerheid in te bouwen. Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt echter dat de voorwaarden van een smartphoneverzekeringen minstens zo rekbaar zijn als bijvoorbeeld die van een inboedelverzekering. Zo zijn er een aantal smartphoneverzekeringen waarbij niet wordt uitgekeerd als de telefoon wordt verloren of uit een auto wordt gestolen. Dat zijn zaken die meestal niet direct worden genoemd als een verkoper je overtuigt om een smartphoneverzekering af te sluiten.

Denk na voor je een smartphoneverzekering afsluit

Zoals bij elke verzekering geldt ook bij een smartphoneverzekering dat je het beste rustig de voorwaarden kunt lezen voordat je de verzekering afsluit. Een extra reden om dat te doen heeft te maken met de hoogte van de premie. Voor de meeste smartphoneverzekeringen is die namelijk erg hoog. Meer dan honderd euro per jaar voor een smartphone van circa 500 euro is geen uitzondering. Zijn er dan helemaal geen voordelen aan het afsluiten van een smartphoneverzekering? Gelukkig wel. Wanneer je een smartphoneverzekering afsluit blijkt de kans dat schade als gevolg van een technisch defect wordt vergoed vrij groot. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een reisverzekering die dergelijke schade vaak niet, of niet volledig, dekt.

Smartphone verzekeren? Betaal niet dubbel!
1 (20%) 6 recensies
Related Posts
Lees vorig bericht:
Hoger eigen risico leidt tot betalingsproblemen

Het eigen risico bij een zorgverzekering, het bedrag dat een verzekerde zelf moet neertellen, wordt al jaren steeds hoger. Bedroeg...

Sluiten