Studenten na verhuizing soms dubbel verzekerd

Studenten na verhuizing soms dubbel verzekerd

Studenten behoren tot een maatschappelijke groep met de nodige specifieke gebruiken en gewoonten. Als je zelf studeert weet je precies wat we daarmee bedoelen. Af en toe ben je aan het studeren, maar er blijft genoeg tijd over om te gaan stappen, reizen te maken of naar festivals te gaan. Als student heb je gewoon een stuk meer vrijheid dan de ‘gewone burger’ met een 9 tot 5 kantoorbaan. Dat je als student (binnen redelijke grenzen) kunt doen en laten wat je wilt betekent overigens niet dat je als student geen verantwoordelijkheden hebt: juist als student moet je vaak bepaalde zaken voor het eerst in je leven zelf regelen. Een voorbeeld hiervan is het regelen van je verzekeringen. Je denkt nu waarschijnlijk als eerst aan je zorgverzekering. Niet zo gek, die is verplicht. Maar een inboedelverzekering is ook zeker geen overbodige luxe.

Inboedelverzekering steeds populairder onder studenten

Steeds meer studenten sluiten een inboedelverzekering af, en dat is logisch want dieven vinden studentenhuizen bijzonder interessant. Studentenhuizen zijn huizen waar veel mensen in en uit lopen, waarvan de bewoners regelmatig ’s nachts afwezig zijn en waar over het algemeen leuke moderne gadgets voor het grijpen liggen. Alle reden dus om een inboedelverzekering af te sluiten. Maar je moet dan wel zorgen dat je het niet dubbel doet: zonde van het geld! En toch komt het behoorlijk vaak voor dat studenten (zonder het te beseffen) twee inboedelverzekeringen hebben lopen. Hoe kan dat?

Studenten na verhuizing soms dubbel verzekerdCollectieve inboedelverzekering

Studenten staan erom bekend dat ze regelmatig verhuizen. Je wordt uitgenodigd om in een verenigingshuis te gaan wonen, je anti-kraakwoning wordt gesloopt of je hebt de mogelijkheid om van je kleine kamertje van de studentenhuisvesting te verhuizen naar een groter exemplaar. Wanneer je een inboedelverzekering hebt lopen is het op zich logisch om deze verzekering gewoon te blijven behouden. Je inboedel verhuist immers met je mee. Maar in bepaalde gevallen loopt het precies op dat punt fout. Of fout, dat is misschien wat overdreven gesteld. Het probleem is vooral dat voor een behoorlijk aantal studenten een verhuizing eindigt met het feit dat er plotseling twee inboedelverzekeringen actief zijn. Terwijl één natuurlijk ruim voldoende is.

Wat gebeurt er namelijk? Op het moment dat een student met een inboedelverzekering verhuist naar een (ander) studentencomplex is het vaak zo dat het studentencomplex zelf al een inboedelverzekering heeft lopen. Deze zogenaamde collectieve inboedelverzekering wordt afgesloten door de eigenaar van het studentencomplex. Dit kan in principe een particulier (de huisbaas) zijn, maar vaker is het een speciale organisatie die zich bezighoudt met studentenhuisvesting. Opvallend vaak realiseren studenten zich niet dat er bij de huurprijs voor hun nieuwe kamer of appartement een inboedelverzekering is inbegrepen. Ga jij verhuizen en heb je zelf een inboedelverzekering afgesloten? Check dan goed hoe dat op je nieuwe adres is geregeld. Is er een collectieve inboedelverzekering? Dat kan je het geld dat je uitspaart door je eigen inboedelverzekering op te zeggen namelijk aan leukere dingen besteden.

Studenten na verhuizing soms dubbel verzekerd
4 (80%) 1 recensies
Related Posts
Lees vorig bericht:
Autoverzekering te duur? DNB vindt van niet!

Denk je aan een autoverzekering, dan denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan de premie die je elke maand aan...

Sluiten