Studenten zijn vaak slecht verzekerd

Studenten zijn vaak slecht verzekerd

studenten en de inboedelverzekeringStudenten staan er gemiddeld genomen om bekend dat ze zich tijdens hun studie niet erg druk maken over financiële zaken. Dat dit soms problemen oplevert zullen de meeste studenten zeker beamen. Toch is er op het gebied van bijvoorbeeld verzekeringen voor studenten nog een hoop winst te boeken. Sterker nog, nog steeds zijn veel studenten niet goed verzekerd.

Studenten en hun inboedelverzekering

Ongemerkt schaft een student tijdens zijn studie steeds meer waardevolle zaken aan. te denken valt hierbij aan laptops, tablets, maar ook televisies en mobiele telefoons. Inbrekers weten dit inmiddels als de beste en zien in studentencomplexen vaak hun kans schoon. Omdat er in een studentencomplex vaak veel mensen in en uit lopen is het voor inbrekers relatief ongemerkt hun slag te slaan in een studentenkamer. Een inboedelverzekering is dan natuurlijk geen overbodige luxe. Ondanks deze trend die nu al een tijdje gaande is zijn veel studenten nog steeds niet, of niet goed genoeg verzekerd tegen inbraak. En zelfs als ze denken goed verzekerd te zijn doordat er een inboedelverzekering is afgesloten zit er vaak een addertje onder het gras.

Verzekeraars stellen extra eisen aan een inboedelverzekering voor studenten

Hoewel studenten in principe hetzelfde behandeld zouden moeten worden als andere consumenten die een inboedelverzekering afsluiten is dit vaak niet het geval. Veel verzekeraars keren geleden schade die bij een inbraak komt kijken alleen aan studenten uit als er overduidelijk braaksporen zijn te vinden, bijvoorbeeld aan een raam of aan de deur van een studentenkamer. Het opvallende, en eigenlijk ook oneerlijke, is dat deze eis meestal niet wordt gesteld aan bewoners van een appartement of huis. Een onderzoek van Geld.nl wijst uit dat van de 25 onderzochte inboedelverzekeringen van evenzoveel verzekeraars er maar liefst 22 zijn die extra eisen stellen aan het verzekeren van de inboedel van een studentenkamer. In deze gevallen komt het er in feite dus op neer dat er zonder duidelijke braaksporen niet wordt uitgekeerd. In het onderzoek waren er drie verzekeraars die aan studentenkamers dezelfde eisen stelden als aan woningen of appartementen.

Verzekeraars informeren studenten niet goed over extra eisen voor studentenkamers

Dat de meeste verzekeraars speciale eisen stellen aan studentenkamers bij het uitkeren van schade of diefstal van de inboedel is al bijzonder te noemen, maar dat veel verzekeraars hun informatieplicht richting de student die een inboedelverzekering afsluit verzaken is eigenlijk ronduit schandalig. Uit het onderzoek van Geld.nl blijkt dat van de 22 verzekeraars die extra eisen stellen bij het uitkeren van schade aan studenten er niet minder dan tien zijn die de student pas informeren over de extra eisen (de regel dat er braaksporen moeten zijn voordat wordt uitgekeerd) wanneer de verzekering al is aangevraagd.

Studenten zijn vaak slecht verzekerd
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Dekking bij een ongeluk? Bij de wilde beesten af!

Op een ongeluk zit natuurlijk helemaal niemand te wachten, maar toch zit een ongeluk in een klein hoekje, tijdens het...

Sluiten