Waarom een studentenverzekering interessant is? Studenten hebben net als andere groepen behoefte aan verzekeringen die aansluiten bij hun wensen en hun dagelijkse bezigheden. De verzekeringen die voor studenten relevant zijn verschillen echter in een aantal opzichten nogal van de verzekering van de “gemiddelde Nederlander”. Zo is het voor veel studenten nog niet direct aan de orde om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten om maar een voorbeeld te noemen. Daar tegenover staat juist weer de behoefte van veel studenten om een reisverzekering met wereldwijde dekking af te sluiten. Kortom, de student is een geval op zich, maar dat wist jij natuurlijk al lang…
Premie gebaseerd op: Alleenstaande met woonplaats Amsterdam en geboortejaar 1995 met een huurwoning.
Verzekeraar | Kenmerken | Prijs (vanaf) | |
---|---|---|---|
FBTO Studentenverzekering
|
Meer informatie > | ||
Centraal Beheer Studentenverzekering
|
Meer informatie > |
Totaalpakket studentenverzekering
Om het studenten gemakkelijk te maken, maar natuurlijk vooral om klanten te trekken, zijn er verschillende verzekeringsmaatschappijen die totaalpakketten aanbieden waar de verzekeringen zijn opgenomen die voor studenten het meest relevant zijn. Een voorbeeld van een verzekeraar die een studentenverzekering in een totaalpakket aanbiedt is Meeús. Opvallend genoeg is de zorgverzekering in dit pakket overigens in geen velden of wegen te bekennen.
Naast Meeús zijn er nog een aantal andere verzekeraars die een dergelijke vorm van studentenverzekeringen aanbieden, dus wanneer je in één keer klaar wilt zijn is zo’n totaalpakket een goede optie, althans dat kán het zijn.
Vergelijken studentenverzekeringen
Wanneer je als student absoluut niet te veel wilt betalen voor je verzekeringen is een totaalpakket vaak niet echt ideaal. De kans dat daar een verzekering in zit die je niet gebruikt is behoorlijk aanwezig terwijl je daar natuurlijk wel voor betaalt. Wie op de centen wil letten kan dus beter een klein beetje extra moeite steken in het vergelijken van de diverse verzekeringen die hij of zij nodig heeft. Toegegeven: het kost was extra tijd, maar tegelijkertijd kan het je ook geld schelen. Maak voor jezelf dus de afweging wat belangrijker is: gemak of kosten.
Verplichte studentenverzekering
Wanneer je als student 18 jaar of ouder bent (en dat is meestal het geval) dan ben je in elk geval verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Het basispakket is sowieso verplicht, aanvullende verzekeringen zijn optioneel. Een groot aantal verzekeringsmaatschappijen hebben speciaal voor studenten bepaalde pakketten samengesteld waarin sommige soorten van zorg te vinden zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de pil, aangezien die sinds 2011 niet meer in de basisverzekering zit wanneer je 21 jaar of ouder bent.
De zorgverzekering is de enige verzekering die hoe dan ook verplicht afgesloten moet worden, alhoewel dat ook geldt voor de WA-verzekering voor je auto wanneer je een auto op je naam hebt staan. De meeste studenten hebben in plaats van een auto echter een OV-studentenkaart, dus in dat geval is een autoverzekering natuurlijk niet nodig.
Studenteninboedelverzekering
Studenten zijn vaak rijker dan ze denken. Dat wil zeggen: over het algemeen hebben ze behoorlijk wat dure eigendommen. Neem bijvoorbeeld een mobiele telefoon, een tablet of een laptop. Je merkt echter pas hoeveel je eigenlijk bezit op het bomen totdat dat iemand besluit dat jouw woning of studentenkamer wel een geschikte plek is om in te breken. Voor studenten is het dus in veruit de meeste omstandigheden belangrijk en wenselijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Dat hebben de verzekeringsmaatschappijen ook wel door, en daarom hebben ze voor studenten vaak speciale aanbiedingen.
Klik hier voor Inboedelverzekeringen >>
Studentenaansprakelijkheidsverzekering
Een studentenverzekering die het ook goed doet is de aansprakelijkheidsverzekering. Op zich niet zo vreemd. Hoewel je je hoofd overdag volstampt met kennis gaat er (met name ’s avonds) nog wel eens wat mis. Dat kan al iets simpels zijn zoals het van de muur stoten van een schilderij. Wanneer je dat (per ongeluk) doet ben je aansprakelijk en zijn de kosten voor herstel voor jouw rekening. Heb je echter een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten dan dekt deze verzekering de kosten. Reden genoeg om er één af te sluiten dus. In een aantal totaalpakketten is de aansprakelijkheidsverzekering inbegrepen, maar vrijwel elke verzekeringsmaatschappij biedt ze ook los aan.
Klik hier voor Aansprakelijkheidsverzekeringen >>
Studentenreisverzekering
Studenten staan er bekend om dat ze veel reizen. tussen de colleges door is daar vaak voldoende tijd voor, en misschien ga je zelfs wel een tijdje op wereldreis. Natuurlijk is het te hopen dat je een prettige reis hebt, maar er kan ook van alles mis gaan. Dat is al vervelend genoeg, maar dan is het wel prettig als je in elk geval goed verzekerd bent. Een reisverzekering is over het algemeen niet te duur en wordt door eigenlijk elke verzekeraar aangeboden. Diverse maatschappijen hebben zelfs speciale studentenreisverzekeringen.
Klik hier voor Reisverzekeringen >>
Buitenhuisverzekeringen voor studenten
Zelfs als je niet op wereldreis bent is de kans groot dat je veel onderweg bent. Waarschijnlijk sleep je dan ook nog eens van alles mee. Van een tas met kleding tot allerlei waardevolle apparatuur zoals je telefoon en je laptop. In dat geval kan het slim zijn een buitenhuisverzekering af te sluiten. Gebeurt er namelijk onderweg iets met je devices dan heb je in elk geval niets aan je (eventuele) inboedelverzekering. Wil je ook onderweg verzekerd zijn dan is de buitenhuisverzekering een uitstekende optie.