Studievertraging? Een rechtsbijstandverzekering is nuttig

Studievertraging? Een rechtsbijstandverzekering is nuttig

Studievertraging? Een rechtsbijstandverzekering is nuttigAls student wordt je geacht flink te investeren in je studie. Zeker nu de studiefinanciering is vervangen door een leenstelsel is er met het behalen van een diploma een fors bedrag gemoeid dat je zelf mag ophoesten, en dat je in eerste instantie weliswaar krijgt voorgeschoten, maar dat je toch weer aan de Overheid moet terugbetalen. Studievertraging is tegenwoordig dus een (financieel) bijzonder vervelende zaak. Nu zijn er allerlei oorzaken aan te wijzen waardoor een student studievertraging oploopt, en in veel gevallen is het gewoon een kwestie van “helaas pindakaas”. Wanneer je niet hard genoeg studeert, of je ligt tijdens een tentamen met een kater in je bed heb je de vertraging natuurlijk gewoon aan jezelf te wijten.

Ook wanneer je de verkeerde studie hebt gekozen, of de studie is gewoon te moeilijk voor je is er weinig aan te doen: de kosten van de uitloop zijn voor je eigen rekening. Er zijn echter ook gevallen dat er sprake is van overmacht. In dat soort gevallen kan je soms gecompenseerd worden. Maar of je recht hebt op compensatie? Vaak is dat lastig uit te zoeken. Een rechtsbijstandverzekering kan in zo’n geval bijzonder handig zijn, want een verzekeraar heeft juristen in huis die het zaakje tot de bodem uit kunnen zoeken.

Studievertraging door ongeval

Stel je wordt aangereden door een automobilist en je raakt gewond. Wanneer je moet revalideren van bijvoorbeeld een aantal botbreuken, of je hebt een ernstige hersenschudding opgelopen staat je hoofd letterlijk even niet naar studeren. Misschien wil je graag zonder vertraging verder met je opleiding, maar je lichaam zegt nee. Studievertraging is het gevolg, en dat brengt kosten met zich mee. Bij een ongeval waar iemand anders de veroorzaker van is kan je echter ook de kosten van (bijvoorbeeld een jaar) studievertraging claimen. Dit is echter een ingewikkeld proces, en de rechtsbijstandverzekeraar is dan de instantie die je uit de brand kan helpen.

Studievertraging bij bijzondere omstandigheden

Stel dat er zich een bijzondere omstandigheid in je privéleven voordoet dan kan het gevolg zijn dat je studievertraging oploopt. Bijvoorbeeld wanneer er een ouder overlijdt, of je wordt (ongewenst) zwanger. Bij dit soort gevallen heb je recht op extra financiële bijstand. De universiteit of het HBO of MBO waar je studeert moet deze compensatie toekennen. Soms beslist de instelling echter dat je om de een of andere reden geen recht hebt op deze compensatie. In dat geval kan je in beroep gaan bij een geschillencommissie. In zo’n situatie kan de hulp van een rechtsbijstandverzekeraar goud waard blijken te zijn!

Studievertraging? Een rechtsbijstandverzekering is nuttig
1 (20%) 1 recensies
Related Posts
Lees vorig bericht:
Gebruik van app levert cadeaus op bij verzekeringen Reaal

De meeste jongeren weten inmiddels prima dat het afsluiten van een verzekering in bepaalde gevallen zeker geen overbodige luxe is....

Sluiten