Tips tweedehands auto kopenAls je als beginnend bestuurder net je rijbewijs hebt gehaald dan wil je graag een eigen auto. Een nieuwe auto is vaak erg prijzig en daarom ga je voor de tweedehands auto. Maar waar moet je op letten als je deze gaat kopen? Om te beginnen is het goed dat je je gaat oriënteren welke auto je graag wilt, een met vier deuren of juist vijf deuren? Een grote of een kleine auto? Een speciaal merk? Wellicht heb je een vast budget waarbinnen je moet zoeken, dit zijn allemaal factoren waar je aan kunt denken en die meespelen bij het kiezen en kopen van een tweedehands auto.

Daarnaast is de leeftijd van de auto van belang. Als je een oudere auto gaat kopen, dan kun je hier meer onderhoud aan krijgen. Je kiest dan vaak voor de WA dekking, maar wanneer je schade krijgt aan je auto wordt door je autoverzekering vaak alleen de dagwaarde vergoed.

Als je een nieuwer model kiest dat jonger is, onder de vier jaar, dan kun je wel de allrisk dekking pakken en dan betaal je wel wat meer premie. Maar wanneer je dan schade krijgt aan de auto wordt deze vergoed, want dit valt dan binnen de verzekering. De kilometerstand speelt natuurlijk ook een rol bij het kiezen van de tweedehands auto. Als je een auto gaat kopen is het goed wanneer de kilometerstand laag is, dat wil zeggen dat de auto nog niet zoveel heeft gereden en dus minder heeft geleden. Het risico van onkosten is dan beduidend lager.

Online tweedehands auto kopen

Tegenwoordig kun je op internet ook rond kijken voor een tweedehands auto. Toch is het advies om niet meteen te kopen, maar eerst heel goed te kijken. Op een foto kan de tweedehands auto er altijd goed uit zien, maar wie zegt dat dit in het echt ook zo is? Er kunnen altijd krassen en deuken zijn weggewerkt of niet op de foto staan.

Daarom is het goed dat je voordat je de tweedehands auto gaat kopen eerst gaat kijken. Je kunt online wel eenvoudig zoeken op auto’s. Je kunt een bouwjaar invoeren, een merk, een type, de kilometerstand en nog meer gegevens en dan krijg je de auto’s te zien die nu worden aangeboden waar je wellicht een keuze uit gaat maken.

Eerst kijken dan pas kopen!

Let goed op dus eerst goed kijken naar de tweedehands auto’s en dan pas kopen. Het moet een auto zijn die echt bij je past, een die voldoet aan je wensen. Er zijn er veel te koop dus neem de tijd om te kiezen en je vindt een merk en type dat echt bij je past.

Let ook goed op de prijzen, je hoeft nooit de vraagprijs te betalen want je kunt altijd onderhandelen. Mensen zijn in tijden van crisis allang blij dat ze kunnen verkopen dus probeer het zelf en je kunt als beginnend bestuurder snel een tweedehands auto kopen. Je kunt er zelf de tijd voor nemen en dan kijken welke auto het voor jou gaat worden. Maak eerst een proefrit en neem iemand mee als je zelf niet erg veel verstand hebt van auto’s!