Toename van ‘deelauto’ voor vakantietrip

Toename van ‘deelauto’ voor vakantietrip

Toename van ‘deelauto’ voor vakantietripOndanks het feit dat vliegen tegenwoordig vrijwel niets meer kost blijkt de auto voor veel Nederlanders nog steeds het meest ideale vervoermiddel te zijn om mee op vakantie te gaan. Niet zo vreemd, in een auto bepaal je namelijk gewoon zelf waar je heen gaat, waar je stopt en wanneer. De auto is dus nog steeds populair, maar uit onderzoek van Snappcar blijkt dat het hier niet per se om de eigen auto hoeft te gaan. Een deelauto is een populair alternatief, en in mei, juni en juli van dit jaar besloten duizenden Nederlanders een auto te delen.

Delen via platform

De zogenaamde ‘deelauto’ waar we het hier over hebben wordt via een online platform onderling gedeeld. Ongeveer 10.000 mensen maakten van deze mogelijkheid gebruik in de laatste drie maanden. In deze cijfers zitten dus nog niet eens de mensen verwerkt die gebruik maken van een deelauto zonder dat dit via een online platform wordt geregeld. De zomermaanden laten een enorme stijging in de trend zien hoewel dit niet onverwacht is. Veel mensen kiezen voor het gebruik van een deelauto in hun vakantieperiode.

Waarom delen?

De redenen om gebruik te maken van de mogelijkheid om via een online platform een auto te delen kunnen divers zijn. Toch geeft het feit dat de meeste auto’s worden gedeeld tijdens de zomermaanden een goede indicatie. Wanneer mensen met de auto op vakantie willen blijkt hun eigen auto vaak niet aan de wensen te voldoen. Vooral wanneer er lange afstanden moeten worden afgelegd kan een deelauto uitkomst bieden. Belangrijke motieven om een auto te delen hebben meestal met beschikbare (bagage)ruimte te maken. Op een vakantie gaan veel bezittingen mee, en dus wordt de auto daar op uitgezocht. Dit verklaart waarom stationwagons en busjes bijzonder populair zijn. Ook het brandstoftype kan een reden zijn om gebruik te maken van een deelauto: voor langere afstanden kiezen veel mensen voor een auto met een dieselmotor.

Deelauto populair onder Amsterdammers

De gegevens van Snappcar laten zien dat vooral inwoners uit grotere steden interesse hebben in het concept ‘deelauto’. Amsterdammers staan qua aantal bovenaan de klantenlijst, op de voet gevolgd door Utrechters en inwoners van Rotterdam. De reden hiervan zou kunnen zijn dat stadsbewoners relatief gezien vaak over een kleinere auto beschikken waarmee in de stad makkelijker gemanoeuvreerd en geparkeerd kan worden. Online deelplatform is overigens niet alleen actief in Nederland; ook in Duitsland en Denemarken bevinden zich klanten van dit platform.

Toename van ‘deelauto’ voor vakantietrip
Recensie
Related Posts
Lees vorig bericht:
Jongeren slordig bij voorkomen woninginbraak

De Overheid en de politie doen er van alles aan om mensen ervan te doordringen dat inbrekers nogal vindingrijk zijn....

Sluiten