Tweedehands auto steeds meer in trek

Tweedehands auto steeds meer in trek

Tweedehands auto steeds meer in trekBeginnende bestuurders die nog niet zo lang geleden hun rijbewijs gehaald hebben gaan in de meeste gevallen niet direct met een splinternieuwe auto de weg op. Nogal logisch ook, want wanneer je jong bent sta je aan het begin van je carrière en is het kopen van een nieuwe auto meestal financieel gezien simpelweg niet haalbaar. Een tweedehandsje, of chiquer geformuleerd een occasion, is meestal wel een optie die tot de mogelijkheden behoort. Dat ook voor beginnende bestuurders de markt weer aantrekt is al een tijdje een feit, en dat zien we terug in het aantal verkochte occasions.

Occasion kopen bij dealer

Een relatief nieuw fenomeen dat zijn intrede doet is het kopen van een occasion bij een professionele autodealer. Tot nog niet zo lang geleden werd een tweedehands auto eigenlijk altijd verhandeld tussen twee particulieren. Dat is veranderd, en dat heeft vooral te maken met het feit dat autodealers steeds actiever worden op sites als Autotrack en Autoscout24. Dit gegeven is voor (beginnende) bestuurders een interessant punt.

Wanneer je een tweedehands auto bij een dealer aanschaft levert dit namelijk voordelen op. Misschien nog niet eens in prijs, maar zeker in servicegraad. Blijkt er iets niet helemaal te functioneren dan is er meestal sprake van een zekere mate van garantie. Het allergrootste voordeel is echter dat een autodealer ook echt verstand heeft van de auto’s die hij verkoopt. Moet er een onderdeel vervangen worden dan weet hij wat er moet gebeuren. Koop je een tweedehands auto bij een particulier dan moet je over het algemeen maar hopen dat de auto functioneert zoals je verwacht.

Verzekering tweedehands auto

Koop je een tweedehands auto dan is de verzekering hoe dan ook een punt om de nodige aandacht aan te besteden. Daarbij maakt het in feite niet uit of je de auto bij een dealer of bij een particulier aanschaft. Voor tweedehands auto’s geldt (uitzonderingen zoals oldtimers daargelaten) dat je bij het afsluiten van een verzekering nooit voor de allrisk-variant moet gaan. De kosten die dit op maandbasis met zich meebrengt zijn de baten simpelweg niet waard. Een tweedehands auto heeft ten opzichte van een nieuw exemplaar simpelweg niet genoeg waarde. En dus is bij serieuze schade aan je karretje afschrijven van de auto meestal een vervelende, maar financieel gezien, juiste keuze.

Wanneer je tweedehands auto grofweg een leeftijd heeft tussen de 6 en negen jaar is een verzekering met beperkt casco ruim voldoende. Een auto van 10 jaar of ouder is zelfs dat niet meer waard, zodat een WA-verzekering ruim voldoende (en wettelijk verplicht) is. is jouw tweedehandsje nog relatief nieuw (jonger dan 5 jaar) dan ben je de uitzondering en is een allriskverzekering het overwegen waard.

Tweedehands auto steeds meer in trek
3.3 (66.67%) 3 recensies
Related Posts
Lees vorig bericht:
Zorgverzekering kiezen? Je hebt alle tijd

Wie de radio of televisie aanzet kan er niet omheen, en ook wanneer je geen goede pop-up blocker op je...

Sluiten