Veel reizigers onbekend met waarde van reisverzekering binnen Nederland

Veel reizigers onbekend met waarde van reisverzekering binnen Nederland

Veel meer mensen zijn in de vakantie van plan om binnen de Nederlandse landsgrenzen te blijven. Dat maakt het des te opvallender dat een groot deel van hen niet weet wat een reisverzekering in dit geval kan bieden. Voor 20 procent is het niet duidelijk dat daarmee ook in Nederland dekking te bieden is. Wie een doorlopende reisverzekering afsluit, weet zich ervan verzekerd dat diefstal of schade op vakantie in Nederland gedekt is. Uit onderzoeken blijkt bovendien dat nog veel meer zaken niet goed bekend zijn onder vakantiegangers.

Voordelig af te sluiten

Doordat veel reizigers niet weten dat de doorlopende reisverzekering gewoon binnen Nederland dekking biedt, komen zij met extra hoge kosten te zitten. Er wordt dan bijvoorbeeld een specifieke verzekering voor de reis binnen Nederland afgesloten. Een doorlopende reisverzekering is per definitie al goedkoper dan het afsluiten van verzekeringen per reis. Op die manier is er dus ook echt het nodige voordeel uit de verzekering te halen. Omdat Nederland nu het meest populaire land is voor vakanties, is dit dus wel heel belangrijk om goed voor ogen te hebben. De voorwaarden zijn dan ook van groot belang.

Wel of niet overnachten?

Het is wel goed om te weten wanneer de doorlopende reisverzekering binnen Nederland dekkend is en wanneer niet. Het is in de eerste plaats zo dat er minimaal een overnachting bij moet zitten. Wanneer je niet blijft overnachten, dan geldt de dekking van de reisverzekering niet. Dit is anders dan in het buitenland. Daar geldt de dekking altijd, ook wanneer je dezelfde dag alweer de grens met Nederland oversteekt om terug te keren naar huis. Een dagje naar Antwerpen is dus iets anders dan een dagje Amsterdam voor de verzekeraar. Neem dit dus wel mee.

Dekking voor korte tripjes

Doordat Nederland wat aantrekkelijker is geworden als vakantieland, is de korte trip ook veel populairder geworden. Daarvoor zijn dan dus wel andere soorten verzekeringen nodig. Je wilt natuurlijk wel gewoon dat diefstal en schade verzekerd zijn. In dat geval is bijvoorbeeld de keuze voor buitenshuisdekking in de inboedelverzekering een goede optie. Ook die kent lang niet iedere consument, zo blijkt uit onderzoeken. Het is dus belangrijk om de polis hier goed op na te kijken en hier keuzes in te maken. Zo zijn de tripjes binnen Nederland ook veilig te ondernemen.

Mogelijkheden om te annuleren

Uit de onderzoeken blijkt ook dat naast de verzekeringen vaak een annuleringsverzekering wordt afgesloten. Dit gebeurt in bijna twee derde van de gevallen. Vaak is die gewoon als onderdeel van de reisverzekering. Al sluit een deel van de reizigers deze ook gewoon apart af. Opvallend is wel dat deze verzekering geen dekking geeft bij het afzeggen van de reis vanwege coronamaatregelen. Desondanks zijn er genoeg redenen om de verzekering wel af te sluiten. Zo is bijvoorbeeld ziekte wel een reden, ook wanneer dat corona betreft. Met al deze kennis in het achterhoofd is verzekerd op reis gaan een stuk gemakkelijker voor vakanties in Nederland.