Verhuizen en de inboedelverzekering

Verhuizen en de inboedelverzekering

Ben je als student in het bezit van een inboedelverzekering? Dan heb je het al een stuk beter voor elkaar dan de meerderheid van je medestudenten. Het zal je overkomen dat je het slachtoffer wordt van een inbreker die bijzonder geïnteresseerd is in je laptop, iPad of breedbeeldtelevisie. Maar laten we even eerlijk zijn, hoeveel weet jij van je inboedelverzekering? Of heb je hem ooit afgesloten en geloof je het verder wel? Op zich niet gek, verzekeringen zijn nu eenmaal niet echt een onderwerp waar je al te veel tijd en energie in wilt steken. Maar om je inboedelverzekering goed up-to-date te houden is het wel belangrijk om de gegevens even te checken als er wat verandert in je persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld wanneer je gaat verhuizen.

Wijzigingen doorgeven

Verhuizen en de inboedelverzekeringVerhuizen: de kans dat je dat in je studententijd meerdere keren doet is vrij groot. In je eerste jaar zit je op een klein kamertje, en naarmate je meer contacten in je studentenstad opdoet is de kans dat je in een studentenkamer in een studentenhuis krijgt aangeboden aanwezig. Vervolgens ligt het voor de hand dat je in de laatste fase van je studie liever een appartementje voor jezelf betrekt. Een logische gang van zaken, maar wel een hoop geregel. De kans dat je in alle drukte vergeet om de wijzigingen door te geven aan de maatschappij waar je jouw inboedelverzekering hebt afgesloten is aanwezig. En dat is niet handig, want ben je verhuisd zonder dat door te geven dan ben je niet meer op de juiste manier verzekerd. Let daar dus op!

Tijd om de boel te regelen

Er is gelukkig wel een punt waarbij de inboedelverzekeraar met je meedenkt tijdens een verhuizing. In de periode dat je bezig bent met verhuizen zijn je spullen namelijk op twee adressen verzekerd. Zowel op je nieuwe adres als op je oude adres. Hoe lang deze situatie blijft duren is afhankelijk van de verzekeraar in kwestie. Dit kan een maand zijn, maar soms ook een half jaar of zelfs nog langer. Je verhuizing hoeft niet per se in één dag plaats te vinden.

Overlappingsperiode

Het is de bedoeling dat je jouw verzekeraar op de hoogte brengt van je verhuisdatum. Verhuizen kan echter nogal stressvol zijn. Soms gaan zaken dan niet zoals je wilt. Je vergeet bijvoorbeeld om je verhuizing goed door te geven. De meeste verzekeraars hebben voor dat soort “foutjes” wel wat begrip. Geef je een verhuizing pas na een paar weken achteraf door dan doen de meeste inboedelverzekeraars daar niet al te moeilijk over. Natuurlijk moet je de wijzigingen niet pas een jaar na dato doorgeven. Ook verzekeraars verliezen op een gegeven moment hun geduld…

Verhuizen en de inboedelverzekering
4 (80%) 1 recensies
Related Posts
Waarom Winterbanden? ( 16 jul,2014 )
Lees vorig bericht:
Auto lenen? Verzekering regelen!

Vrijwel iedereen die een rijbewijs heeft doet het weleens: een auto lenen. Vooral onder jonge automobilisten komt het vaak voor....

Sluiten